Chelsea vann FA-cupen

Chelsea besegrade Notts County med 1-0 i finalen av FA-cupen idag inför fantastiska 30710 i publiken när damerna för första gången fick spela på Wembley.

Notts County inledde matchen piggt men Chelsea tog snart över initiativet i matchen. Det var också Chelsea som skapade de bästa målchanserna när Eniola Aluko och Gemma Davison briljerade på varsin kant. Målet kom också när Aluko spelade fram til Ji So-Yun som satte 1-0 (37′)

Notts County försökte flytta upp spelet i andra halvlek men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna bortsett från vid någon fast situation. Chelsea hade bra kontroll på matchen större delen av andra halvlek som förblev mållös och Chelsea tog rättvist sin första stora titel.

Matchens 3 främsta
Chelseas offensiva trio var skillnaden mellan lagen denna dag.
1. Eniola Aluko (Chelsea) – Matchens gigant och ett konstant problem för försvararna med sin snabbhet och goda teknik på vänsterkanten. Spelade fram till målet och borde ha fått ytterligare ett par assit efter fina framspelningar men lagkamraterna lyckades inte få bollen i mål. Även bra defensivt jobb.
2. Gemma Davison (Chelsea) – På andra kanten var Davison ett nästan lika stort problem och utmanade ständigt backlinjen. Räddande ängel på mållinjen när Notts County var nära kvittering i andra halvlek.
3. Ji So-Yun (Chelsea) – Som spets i anfallet var hon mindre delaktig i spelet än vad jag skulle önska som coach men hon blev ändå matchvinnare när han satte segermålet.

Stabil insats av Hedvig Lindahl även om hon inte hade så mycket att göra i Chelsea-målet. Marija Banusic blev kvar på bänken hela matchen . Hon kan nog få svårt att ta sig in i startelvan under hösten men tanke på den form lagkamraterna visade idag om man nu väljer att fortsätta att spela Ji i anfallet.