Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Comeback för Sandra Vilanova

Spanska mittfältaren Sandra Vilanova återupptar fotbollskarriären i Espanyol efter ett uppehåll på ett och ett halvt år. Mycket glädjande tycker jag som är väldigt förtjust i hennes fighterhjärta och tuffa spelstil på mittfältet. Det är något som också spanska landslaget skulle behöva lite mer av, men om 33-åringen kommer tillbaka så pass att hon även blir aktuell för landslaget igen återstår att se.

Årets sista match i spanska ligan spelade för övrigt igår där Rayo Vallecano föll med 0-1 hemma mot FC Barcelona i en match som blev uppskjuyten tidigare under säsongen. Segern innebär att Barcelona går till juluppehåll med serieledning och sex poäng ner till tvåan Atlético Madrid.

En stor övergång har också inträffat inom spansk fotboll i veckan där skickliga  landslagsanfallaren Natalia Pablos har bytt engelsk klubb från Bristol Academy till Arsenal. Bristol Academy har ett tufft jobb framför sig för att få ihop en slagkraftig trupp till Champions League-mötet med Frankfurt då man även tappat viktiga duon Jemma Rose (även hon till Arsenal) och Natasha Harding (Washington Spirit).