Dags att värva?


Sommaruppehåll och läge att förstärka truppen lite, men behövs det verkligen? Det finns en samling med sommarens övergångar under fliken ”Silly Season – sommar” högst upp på sidan.

Tyresö FF: Har haft en del skadebekymmer och truppen känns inte jättebred. Få avbytare i de senaste matcherna. Spelare som Johanna Frisk, Line Røddik Hansen och Kirsten van de  Ven kommer nog alla vara speldugliga igen till hösten och egentligen känns det inte som att man behöver värva. Men en renodlad yttermittfältare av världsklass hade kanske inte varit helt dumt ändå?

LdB FC Malmö: Har inte någon jättebredd på truppen och en del skadebekymmer. Ekonomin borde inte tillåta så många värvningar men har tufft spelschema med Champions League i höst. Har visat intresse för Sofia Jakobsson som kan lämna Ryssland. Spelintelligent mittfältare som ersättare för långtidsskadade Therese Sjögran sökes också!

Vittsjö GIK: Har redan gjort klart med holländska landslagsbacken Mandy van den Berg. Har annars en trupp som kommer klara topp 8, vilket trots den fina säsongen fortsatt är klubbens mål. Kanske letar värvningar för kommande säsonger eftersom det finns viss risk att de utländska stjärnorna kan lockas till andra klubbar efter säsongen.

Kristianstads DFF: Har redan ganska bra bredd i truppen och är inte i något akut behov av förstärkning. Kanske vill man förstärka på ytterbacksplats men där har man också flera spelare som håller på att växa in i rollerna. Förra årets skyttedrottning i laget, Margrét Lára Viðarsdóttir, ska ta en månads uppehåll från fotbollen för att bli helt frisk. Återvänder sedan till Kristianstad?

Linköpings FC: Jag hyllade under våren truppen som den med bäst toppbredd. Tur var väl det att man haft sån bredd med tanke på alla skador man råkat ut för. Långtidsskador på Charlotte Rohlin, Tilda Heimersson, Linda Sällström och Ingrid Schjelderup. Man har redan gjort klart med den danska supertalangen Pernille Harder och därmed stärkt offensiven. Behöver en mittback av klass för att ersätta Charlotte Rohlin.

Kopparbergs/Göteborg FC: Behöver hitta en mittback som ersättare för Jane Törnqvist som beslutat att lägga skorna på hyllan. En spelare som Anita Asante skulle visserligen kunna spela mittback men eftersom det inte heller finns gott om defensivt starka centrala mittfältare i klubben känns det inte som något alternativ. Skadekänsliga i defensiven men gott om alternativ framåt.

Piteå IF:  Söker nog efter en toppmålvakt för att ersätta långtidsskadade australiensiskan Lydia Williams även om Maria Rönnbäck varit en bra ersättare hittills. Klubbens lite ansträngda ekonomi tillåter nog annars inte några spektakulära nyförvärv och man har även bra bredd som det är nu när flera spelare är tillbaka från skador.

Jitex BK: Det är nog inte aktuellt med någon vild värvningsjakt för Jitex heller då även de har bra bredd på truppen. I så fall ska det in något riktigt  toppnamn på mittfält eller i anfallet som kan avgöra de jämna matcherna åt laget.

Umeå IK: Klubben har en ekonomi som inte verkar tillåta alltför spektakulära namn för tillfället. Har hyfsad bredd men många i laget är väldigt unga. Ett etablerat namn i anfallet vore nog inte helt fel och där vore självklart  Sofia Jakobsson en drömvärvning.

KIF Örebro: Värvade inget spektakulärt på försäsongen eftersom ekonomin inte tillät mer och det är nog inte att förvänta nu heller. Med Sara Larsson tillbaka kommer defensiven bli stabilare. Något mer toppnamn i truppen skulle inte skada för att hamna på säkrare mark i tabellen.

AIK: Defensiven är riktigt stabil. Men laget skulle behöva ett par nyförvärv av hög klass till offensiven så att laget gör lite fler mål. Måste värva om man vill hänga kvar.

Djurgården: Samtliga lagdelar har stundtals fallerat i laget som liksom AIK behöver värva för att ha chans att hänga kvar. Skulle behöva en naturlig mittback av klass så att man kan utnytta Anna Lindbloms egenskaper som ytterback. Annars är det mittfältet som känns som lagets stora svaghet. Spelskickliga isländska mittfältaren Dóra Maria Lárusdóttir har lämnat ett stort hål efter sig som ingen hittills lyckats fylla. Jessica Landström måste hitta målet och landslagsformen.

 

,