Damallsvenska 11:an, april 2014


Det blir en ”11:a” per månad istället för en per omgång i år. Här är spelarna som dominerat i april. Baserat på statistik, referat och egna intryck.

11anaprilHilda Carlén (Piteå IF) har fått en drömdebut i i Damallsvenskan och Piteå IF. Hon höll nollan i samtliga matcher och är förstås en viktig del i Piteås succé-start.

Stor del i Piteås fina säsongsstart har också förstås Faith Ikidi (Piteå IF) som ser ut att göra en mycket fin säsong även i år. En bra start har också Eskiltuna United fått och inte minst deras backlinje där exempelvis engelskan Vaila Barsley (Eskilstuna United) visat att hon håller också i Damallsvenskan. Hon gjorde en hel del mål förra året och har nu även satt sitt första i högsta serien.

Pålitliga Marlene Sjöberg (Kopparbergs/Göteborg FC) har precis som hela laget fått en utmärkt start på säsongen. Som alltid säker i defensiven och hon har redan hunnit leverera tre assist sdamt ett mål, på straff förstås. Snabba Ali Riley (FC Rosengård) är också i tidig poängform och fixade i april ett mål och två assist.

Renée Slegers (Linköpings FC) har en nyckelroll i Linköpings FC nu när Pernille Harder är skadad. Den spelskickliga holländskan har också börjat bra och bl.a. gjort ett par assist. Seriens pålitligaste vad gäller assist är dock kanske ändå Therese Sjögran (FC Rosengård) och hon har inte gjort någon besviken på den fronten i säsongsinledningen.

Skadebekymmer har stört Marta (Tyresö FF) men hon visade klass och avgjorde på egen hand mot Jitex med två mål och en assist. Tillbaka i gammal god form efter skadebekymmer är definitivt Sara Lindén (Kopparbergs/Göteborg FC). En riktig poängmaskin inledningsvis med två mål och tre assist,

Lindéns anfallskompis Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC) har fått en mycket fin start i nya klubben redan fixat fyra mål. Hon kan mycket väl komma att gå en kamp om skytteligatiteln mot Anja Mittag (FC Rosengård) som redan gjort tre mål och två assist.

Bland spelare som levererat i april förtjänar också anfallaren Gaelle Enganamouit (Eskilstuna United) och målvakterna Malin Reuterwall (Umeå IK) och Jennifer Falk (Jitex) ett omnämnande.