Damallsvenska 11:an, maj 2014


Dags att ta en titt på vilka som har levererat under maj månad i årets hyperjämna damallsvenska. Baserat på statistik, referat och egna intryck.

11anmajMalin Reuterwall (Umeå IK) var med i snacket redan i april. I maj fick hon visserligen släppa in sitt första mål men ståtar med seriens finaste räddningsprocent så långt. Det gav också en plats i senaste landslagstruppen.

Som mittbackar tar denna gång Mia Carlsson (Kristianstads DFF) och Linda Sembrant (Tyresö FF) plats. Två starka och brytsäkra mittbackar som visat fin form hela våren och under maj också kommit med i målprotokollet. Alltid farliga i offensivt straffområde med sitt huvudspel.

Lena Blomkvist (Piteå IF) har gjort en fin comeback efter sin skada. I maj blev det både mål och assist och Piteå fortsätter att plocka poäng även om förlustnollan inte längre är intakt. Sara Thunebro (Eskilstuna United) är ovärderlig för nykomlingen med sin rutin och hon ser ut att ha fått en liten nytändning i år.

Vittsjö har fått en tung start på serien men Sandra Adolfsson (Vittsjö GIK) har visat klass på mittfältet. Två mål blev det också i maj. Svenska mittfältare som kan och vågar skjuta är vi inte bortskämda med. AIKs ännu inte 17 år fyllda supertalang Filippa Angeldahl (AIK) både kan och vågar och dunkade in två vassa och viktiga långskott i maj.

Finskan Emmi Alanen (Umeå IK) börjar hitta rätt i laget och blixtrade i maj till med tre mål inom tio minuter. En som också är på gång igen är Johanna Rasmussen (Kristianstads DFF) som är oerhört viktig för lagets offensiv både som målskytt och framspelare. Två mål och en assist i maj.

Sarah Michael (KIF Örebro) kom igång på allvar i maj och gjorde sina första tre mål för året och dessutom en assist. Fler mål lär det bli. Månadens poängdrottning blev dock Jenny Hjohlman (Umeå IK) med två mål och tre assist. samtliga i matchen mot Vittsjö.

Bland de som utmärkt sig i maj kan också nämnas Fridolina Rolfö (Linköping) och Ogonna Chukwudi (KIF Örebro) som varit dominanta och gjort en hel del poäng i sina lags offensiv. Emily Zurrer (Jitex) visar klass och rutin hos unga Jitex.


Se även Damallsvenska 11:an, april 2014