Damallsvenskan 2014: omgång 13

2014-08-07 Kopparbergs/Göteborg FC – Piteå IF  1-0
I skymundan av cupfinalen smög den damallsvenska hösten igång. Lisa Ek fick en dröm-comeback i sitta gamla lag när hon satte segermålet redan i tredje minuten. KGFC får i ca sex veckor klara sig utan vårens utropstecken Sara Lindén som åkt på en vadskada.  Utsedd till bästa spelare i bortalaget blev målvakten Hilda Carlén som, enligt rapporterna, med en ny stark insats såg till att förlusten inte blev större. Läs mer i: GP, goteborgfc.se, PTs Matchen Direkt,

2014-08-09 15:00 Eskilstuna United – Vittsjö GIK  1-0

2014-08-10  Linköpings FC – Umeå IK  2-0
Linköping tog en stabil och rättvis seger inför storpubliken 5221 personer.

Umeå började annars matchen piggt och satte hög press på hemmalaget. Ganska tidigt kom dock kallduschen när Claudia Neto läckert spelade fram Pernille Harder som satte 1-0 (9′). Därefter tog Linköping över allt mer av spelet och spelade stundtals vacker anfallsfotboll och kunde ha gjort ytterligare något mål. UIK satsade på långa boller på sina snabba anfallare men det blev som farligast när LFC-målvakten Katie Fraine var på osäkra utflykter utanför straffområdet.

I andra halvlek fick Umeå mer energi när man bytte in Lina Hurtig och Emmelie Konradsson. De båda fick också gyllene lägen kvittera men lyckades inte få in bollen . Istället stängde Linköping matchen när man fick utdelning på en av sina många hörnor och Fridolina Rolfö petade in 2-0 (77′).

Claudia Neto var tillsammans med Pernille Harder matchens gigant och de kommer skapa stora bekymmer för övriga lag under hösten. Bland svenskorna så stod Magdalena Ericsson för en ny stabil insats och lade bl.a. en del fina hörnor. Emma Berglund, som jag hackat lite på på senare tid, såg också lite hetare ut nu. Hurtig och Konradsson borde nog få starta nästa match efter sina inhopp. Umeås nyförvärv Shawna Gordon fick inte ut mycket av sitt spel och behöver nog få lite mer tid med laget.

2014-08-10 FC Rosengård – Jitex Mölndal BK  3-0

2014-09-04 18:00 KIF Örebro – Kristianstads DFF