Damallsvenskan 2015: Omg. 20


2015-10-01 19:30 KIF Örebro  – Piteå IF  2-3
(71’ Ogonna Chukwudi, 91’ Chukwudi – 9’ Junne Pedersen (straff), 14’ Pauline Hammarlund, 43’ Hammarlund) 
Piteå har det rätta flytet för tillfället och fick med sig en lite turlig seger hem. KIF Örebro borde ha fått minst en straff, inte minst den tydliga utsträckta handsen på Ikidi bara sekunder innan Hammarlund fick en lite tveksam straff med sig i motsatt straffområde. Örebro var ändå nära att ta sig tillbaka från 0-3 och fick också ett mål lite tveksamt bortdömt för offside. Segern innebär att Piteå fortsatt skuggar topplagen. För mittengänget  KIF Örebro väntar nu spel i Champions League och under hösten måste man också leta efter en ny huvudtränare då Rickard Nilsson.beslutat att lämna.
Matchens 3 främsta
1. Pauline Hammarlund (Piteå IF) – Bakom alla tre målen. Föll till synes väl enkelt i straffsituationen även om Carola Söberg kom helt fel ut. Inga tveksamheter kring det andra målet som var av hög klass och riktigt snyggt när hon vände bort en back och skickade bollen ribba in. Snappade upp bollen vid Örebro-slarv och satte trean.
2. Ogonna Chukwudi (KIF Örebro) – Som så ofta hetast i Örebro-offensiven och gav på egen hand matchen lite spänning på slutet med sina två mål. Hade också en del fina framspelningar som förtjänade ett bättre öde.
3. Emelie Lövgren (Piteå IF) – Ett av årets utropstecken fortsätter att spela med självförtroende och var så gott som felfri och på rätt plats vid rätt tillfälle matchen igenom.

2015-10-02 19:30 FC Rosengård – Umeå IK  2-0
(30’ Natasa Andonova, 58’ Andonova )
Rosengård tog en säker seger mot skadedrabbade Umeå. Natasa Andonova stor matchvinnare med sina två må med sin heta vänsterfot. Det var stundtals spel mot ett mål och Umeå lyckades bara komma till ett par chanser när samarbetet Längert-Berglund falerade ett par gånger. Desto bättre spel då av Amanda Ilestedt vars passningsspel dessuom imponerade för en gångs skull. För Rosengård har skadeläget ljusnat rejält och danska nyförvärvet Sofie Junge Pedersen kunde äntligen starta sin första match. Det gör också att man kan få Sara Björk Gunnarsdóttir högre upp i planen vilket helt klart är en smart idé. Jag tycker man har hittat rätt med formationen och med lite bättre tempo så kan det nog bli riktigt bra igen.

2015-10-03 15:00 Vittsjö GIK – Hammarby IF  1-1
(60’ Sandra Adolfsson – 88’ Elina Johansson)
Hammarby fick med sig en viktig poäng och sett till hur matchen såg ut förtjänade man inte heller mer. Laget har fortsatt ytterst svårt att skapa heta målchanser och hade också oturen att få möta en Ifeoma Dieke som plötsligt tycks ha hittat storformen så här mot slutet av säsongen. Mittbacken var matchens gigant och klev fram och stoppade så gott som alla Hammarbys försök att komma igenom centralt. I nästa omgång väntar streckmöte mot Mallbacken. Seger där för Hammarby och lagen står på samma poäng inför sista omgången. Vid förlust är man klara för Elitettan.

2015-10-04 15:00 Kopparbergs/Göteborg FC – AIK  5-1
(31’ Manon Melis, 39’ Marlene Sjöberg, 42’ Elin Rubensson, 75’ Adelina Engman, 90+3’ Melis  – 9’ Juliette Kemppi)

2015-10-04 18:15 Eskilstuna United – Mallbackens IF Sunne  2-0
(8’ Gaelle Enganamouit, 80’ Olivia Schough)
Eskilstuna hade bra kontroll på Mallbacken och tog en mycket stabil och rättvis seger och återtog serieledningen.

2015-10-04 18:15 Kristianstads DFF – Linköpings FC  0-3
(72’ Pernille Harder, 90+1’ Jonna Andersson, 90+4’ Harder) 
Det satt ganska långt inne men Linköping lyckades till slut vinna den tuffa bortamatchen mot Kristianstad. Pernille Harders målform håller i sig och nu väntar dubbla guldmatcher för Linköping när man först tar emot Eskilstuna hemma innan avslutningen mot Rosengård borta.