Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan 2017: Omg. 22

Det var en ganska avslagen sista omgång i Damallsvenskan i år och det syns också på publiksiffrorna då inget lag lyckades locka över fem hundra åskådare.

LB07 – Linköpings FC  0-1
Lisa Lantz fick en liten revanch för sin tunga match senast när hon nickade in segermålet. LB07 gör en ganska svag höst och halkar ner ytterligare till en niondeplats.

Eskilstuna United – Vittsjö GIK  2-1
Eskilstuna säkrade tredjeplatsen med seger i sista matchen. Det fina publiksnittet fick sig en törn när bara 352 personer dök upp i sista omgången.

KIF Örebro – Kopparbergs/Göteborg FC  0-1
Göteborg gör sin svagaste säsong på väldigt länge men en fin avslutande form tar man sig i alla fall upp på en respektabel åttondeplats.

Kristianstads DFF – Kvarnsvedens IK  5-2
Kristianstad avslutade snyggt och klättrad etill en fin femteplats.

Djurgårdens IF  – Piteå IF  1-5
Piteå gjorde vad man kunde för att nå tredjeplatsen men seriens starkaste defensiv får nöja sig med en ny fin fjärdeplats.


FC Rosengård – Hammarby IF  0-1  (Sund)
Normalt sett ett ganska uppseendeväckande resultat men eftersom Rosengård vilade stora delar av ordinarie startelvan var det istället ett ganska logiskt resultat. Men segern tar Hammarby upp på en fin sjundeplats.

Jag såg bara första halvlek av matchen men tycker exempelvis Linnéa Svensson (damallsvensk debut) och Johanna Barth klarade sig väldigt bra på tuffa positioner (mittback resp. defensiv mittfältare), Målet var en bjudning efter svag mottagniong av Viggósdóttir.

Matchfakta på svenskfotboll.se

5var till Damallsvenskan 2017: Omg. 22

 1. The Observer says:

  Från en mycket trovärdig källa är det motiverat att tilldela LB07:s ledning årets glädjedödarpris när supportrar till LFC förbjöds vid vite om 15 000 kr att skjuta iväg några harmlösa konfettikanoner efter medaljutdelningen. Det är jääää….ligt långt mellan dam- och herrfotbollen – även i detta avseende. Allt medan förbundsgubbarna dunkade varandra i ryggen och gratulerade varandra till att de inte snubblat på gräset och slagit ihjäl sig – lysande!

 2. The Observer says:

  Det nyinstiftade priset ska tydligen heta KONFETTIKALKONEN – Grattis LB07!

  • Ulf says:

   Hahaha! KANONbra, ”The Observer”! Klubben var väl rädda om gräsmattan, gubevars – det är naturligtvis jobbigt att plocka upp några miljoner konfettibitar… Damerna i GULDLAGET, med ordningskvinnorna Kristine Minde & Emma Lennartsson i spetsen, kunde ju ha erbjudit sig att gå ut och städa av planen efteråt! 😉

 3. Anonym says:

  Ebba handfast lämnar Kopparberg Göteborg skriver hon på sin Instagram