Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan 2017, omgång 8

4/6  15:00 FC Rosengård – Kristianstads DFF  1-0 (Mittag)
Sällan eller aldrig har väl Rosengård skapat så få målchanser mot Kristianstad på hemmaplan. Utmärkt försvarsspel av bortalaget som dock åter straffades för avsaknaden av en het målskytt. Rosengård har en stor målskytt i jakt på storformen och dagens matchvinnande mål var kanske ett steg på vägen dit för Anja Mittag.

Det var en spelmässigt jämn match där Kristianstads aggressiva spel såg till att Rosengård inte fick igång något särskilt bra passningsspel. Kristianstads offensiv handlade mestadels av långbollar men precisionen i de avgörande passningar och avsluten var för svag och det blev sällan riktigt farligt.  Oavgjort hade väl ändå kanske känts mer rättvist.

Matchens 3 främsta
1. Amanda Ilestedt (Rosengård) – Fortsätter att spela med stor pondus i Rosengårdsförsvaret .
2. Therese Ivarsson (Kristianstad) – I princip felfri i defensiven och en del fina inlägg från sin högerkant.
3. Emma Berglund (Rosengård) – Stabil försvarsinsats också av Berglund som även räddade en boll på mållinjen i slutet av matchen.

Mia Carlsson gör en utmärkt match i Kristianstads försvar bortsett från att hon inte nådde upp att nicka bort bollen i samband med baklängesmålet. Hennes nick i offensivt straffområde i första halvlek borde dock troligtvis ha gett straff efter att Lina Nilsson räddat med handen på mållinjen (enligt hela Kristiantsad i alla fall, omöjligt att se på TV-bilderna).

Stabil insats av Zecira Musovic som fick chansen igen i Rosengårds mål. Förhoppningsvis får hon spela de avslutande omgångarna nu under våren så hon får möjlighet att spela in sig i EM-truppen.


4/6 15:00 Kopparbergs/Göteborg FC – Hammarby IF  3-3   (Kollmats, Persson, Blomkvist – Angeldahl, Sadiku, Zigiotti)
Oväntat jämn match spelmässigt och det oavgjorda resultatet speglar matchen ganska väl. Ändå förstås väldigt svagt av Göteborg att på hemmaplan tappa 3-0 till 3-3 mot jumbon.

För ett lag som vill vara med och slåss i toppen spå släpper Göteborg till väldigt många målchanser för motståndarna. Hammarby har väl exempelvis inte varit i närheten av att skapa så mycket framåt i någon annan match i årets serie. Hammarby visar åter stark moral och kämpaglöd

Matchens 3 främsta 
1. Anna Oscarsson (Hammarby) – I samband med lagets båda första mål var det Oscarsson som kämpade sig runt på kanten
2. Filippa Angeldahl (Hammarby) – Stark insats på centrala mittfältet och snyggt mål.
3. Elin Rubenson (K/Göteborg) – Stod för flera fina framspelningar som borde ha resulterat i mål..

Bra match också av Hammarbys lagkapten Olga Ekblom, och Julia Zigiotti Olme och rutinerade Madeleine Tegström. I Göteborg var  Pauline Hammarlund spelmässigt bra men avslutsmässigt svag. Bra match av Adelina Engman som är inblandad i två av lagerts mål.


4/6 14:00 KIF Örebro  – Vittsjö GIK  0-0
Ganska stort spelövertag för Örebro som också skapade de allra bästa chanserna. Man fortsätter dock att ha stora problem att göra mål och vinner matcher samtidigt som Vittsjö har några matchvinnare så ser till att poängen rullar in.

Matchens 3 främsta
1. Sandra Adolfsson (Vittsjö) – Ny stormatch av Adolfsson i backlinjen med otaliga bollvinster.
2. Shannon Lynn (Vittsjö) – Mycket stabil insats med bl.a. en vass reflexräddning räddade hon en poäng till laget.
3. Hanne Gråhns (Örebro) – Stabilt försvarsspel och en del offensiva initiativ.

Örebros hade trots stort bollinnehav åter väldigt svårt att fyll a på med spelare in i straffområdet. Långa stunder väldigt stillastående i anfallsspelet. Vittsjös offensiv är kanske ännu mer förutsägbar men det var inte långt ifrån att Linda Sällström åter avgjorde en match.

Av de landslagsaktuella var det stabila insatser av Lisa Dahlkvist och Fanny Andersson som dominerade det centrala mittfältet men jag tycka att någon av dem borde kunna hota mer offensivt. Bra andra halvlek av Julia Spetsmark som då låg bakom de flesta av Örebros chanser.


4/6  15:00 Piteå IF – Linköpings FC  0-1 (Arnth)
Inte utan att man lider lite med Piteå efter att laget förlorat mot Linköping trots en mycket bra laginsats och utmärkt försvarsspel. Lagets avsaknad av de där riktigt heta offensiva matchvinnarna blev dock avgörande den här gången.

Linköping inledde matchen piggt med mycket boll och fick också utdelning direkt. Sedan åt sig Piteå in i matchen och jagade kvittering men hade svårt att skapa de riktigt vassa lägena. Trycket mot Linköpings mål blev större och större i andra halvlek men hemmalaget saknade kvalitet i offensivt straffområde och föll tungt.

Linköping visade upp sin svagaste offensiv på länge och hade bara två avslut på hela matchen. Det räckte dock till att ta tillbaka serieledningen.

Matchens 3 främsta
1. Magdalena Eriksson (Linköping) – Utmärkt och alert försvarsspel men lite minus för en del oprecisa uppspel.
2. Lotta Ökvist (Piteå) – Många fina inspel från vänsterkanten där Ökvist var väldigt aktiv.
3. Cajsa Andersson (Linköpings FC) – Piteå matar in boll efter boll men Andersson i Linköpings mål gjorde många bra ingripanden i luftrummet. Bortsett en kanske lite onödig retur i slutet av matchen en felfri insats.

Som vanligt också en stark insats av Claudia Neto som alltid var  spelbar och den enda i laget som behöll lugnet i den värsta pressen. Piteås ytterbackar June Pedersen och Ronja Aronsson är också väldigt bra i matchen med stabilt försvarsspel och många offensiva initiativ. Enorm arbetsinsats också av Josefin Johansson.

Målnickaren  Janni Arnth tvingades senare utgå efter att ofrivilligt ha fått en boll i huvudet. Lina Hurtig spelade nästan hela matchen men har tackat nej till landslagsspel för att spara sin skadedrabbade fot litegrann. Både Jessica Samuelsson och Kristine Minde fick speltid i andra halvtid efter sina skadeproblem.


3/6 13:00 Kvarnsvedens IK – LB07  5-0 (Lundin, Dahlström, Chawinga 3)
En mycket stark laginsats av Kvarnsveden säkrade en mycket rättvis storseger mot nykomlingen. Underhållande första halvlek mellan två lag med offensivlusta. Inledningsvis var det också ganska jämnt men Kvarnsveden tog snart över nästan totalt.

Kvarnsveden vann i princip alla dueller och med sitt aggressiva försvarsspel fick LB07 inte alls igång sitt passningsspel. LB07s alla förhoppningar om att ta sig in i matchen igen i andra halvlek grusades redan under halvlekens första minut när Chawinga satte 4-0.

Matchens 6 främsta
Hela Kvarnsveden förtjänar plus idag men här är sex spelare som präglade matchen lite extra:
1. Agnes Dahlström (Kvarnsveden) – Strålande första halvlek av Dahlström som lyser av självförtroende för tillfället och ser ut att ha blivit inspirerad av Chawinga. Med en assist och ett mål grundlade hon segern i första halvlek.
2. Tabitha Chawinga (Kvarnsveden) – LB07 tvingades att försöka chansspela lite för att komma närmare och det straffade sig när Chawinga satte tre nya bollar. Ett par riktigt vassa soloprestationer igen.
3. Julia Roddar (Kvarnsveden) – Ny toppmatch av Roddar på mittfältet där Kvarnsveden hade full kontroll. Vann väldigt mycket boll tillsammans med… 4. Elizabeth Addo (Kvarnsveden) som också gör en väldigt bra match igen.
5. Michaela Hermansson (Kvarnsveden) – Spelade första matchen från start efter sin comeback och gör en bra match och visade att storformen inte är så långt borta.
6. Lova Lundin (Kvarnsveden) Chawingas anfallskollega har växt i takt med mer speltid och gör både mål och assist idag och en fin arbetsinsats.

Ingen i LB07 som riktigt imponerade men piggt inhopp Eveliina Parikka. Laget lever ju mycket på samspelet inom laget men det fungerade inte alls idag.

Vem satsar på nästa Chawinga?


31/5 Djurgårdens IF – Eskilstuna United  1-0  (Norlin)
Djurgården lyfte sig avsevärt efter ganska många bleka insatser hittlls och besegrade serieledarna. Det var en helt annan energi, intensitet och kämpaglöd i lagets spel denna dag och det gav resultat.

Sett till antalet heta målchanser var gästerna väl så bra och hade kanske rent av ett övertag men ändå kändes segern väldigt rättvis efter den stora arbetsinsatsen från hemmalaget. Tråkigt att inte fler än 327 åskådare lyckades ta sig till matchen.

Djurgården gör framför allt en väldigt bra första halvlek där United pressades tillbaka på ett sätt jag inte sett tidigare i årets serie. Lägen för mål fanns dock för båda lagen men första halvlek slutar 0-0.

I andra halvlek orkade hemmalaget inte riktigt hålla samma intensitet i sitt spel och United kunde ta över initiativet i matchen. En bortaledning kändes nära när Djurgården istället satte 1-0. United lyckades aldrig riktigt få till någon stark slutforcering utan ett uppoffrande försvarsspel och stor löpvilja hos hemmalaget räddade segern.

Matchens 12 främsta
Djurgården – Jag har varit allt annat än imponerad av Djurgården i tidigare inlägg så läge för en hyllning nu. En match där det är svårt att plocka ut en spelare för det var en stor laginsats som låg bakom segern och samltliga elva spelare i laget lyfte sig verkligen tillsammans.

Guðbjörg Gunnarsdóttir var tillbaka i målet och den senaste tidens skadeproblem till trots var hon rejäl och orädd i alla ingripanden.

Det samma kan sägas om Sheila van den Bulk som var tillbaka som mittback och som mer än någon annan drev på med aggressivitet i försvarsspelet. Vann ofta boll högt upp i första halvlek så att laget kunde fortsätta anfalla. De gånger hon gick bort sig fanns en väldigt stabil Petronella Ekroth och täckte upp där bakom.

Jag har inte varit imponerad av Freja Hellenberg hittills i år men hon är en som jag tycker får ett rejält lyft i matchen när hon spelar klart mer aggressivt än vanligt. Kul att se. Hallbera Gisladóttir stabil på vänsterbacksplats och assist till målet.

Annika Kukkonen lyfter sig också rejält och gör en bra match och såg tillsammans med van den Bulk till att Malin Diaz var ganska osynlig större delen av matchen.

Katrin Schmidt gör en av vårens starkaste instaser med framför allt en lysande första halvlek där hon styrde lagets anfallsspel tillsammans med lagkapten Mia Jalkerud som också gör en av vårens bästa insatser trots att det inte blev några mål.

För ovanlighetens skull var kanske Johanna Rytting Kaneryd en av lagets mindre lyckosamma spelare. Stor arbetsinsats och som vanligt hög intensitet i hennes spel men lite stor felprocent i de avgörande momenten io offensiven.

På språng i lagets offensiv under hela matchen var också Hanna Lundqvist och Tempest-Marie Norlin visade. Lundqvist ytterst nära att bli målskytt i första halvlek men det var Norlin som lyckades nicka in segerrmålet och visade härlig vilja i slutet av matchen trots att krafterna var slut.

Petra Andersson (Eskilstuna United) – Eskilstuna hade inte samma kollektiva stormatch utan det var främst en spelare som stack ut och var kanske rent av matchens lirare totalt sett. Var överallt på planen och vann boll och fördelade den fint.


 

26var till Damallsvenskan 2017, omgång 8

 1. Gunnar says:

  Matchens behållning var när domaren blåser av spelet i en Unitedkontring för att en djurgårdare ska knyta skorna, sen ber hon Unitedspelaren spela tillbaka bollen till hemmalaget, vilken konstig situation, hehehe, men som djurgårdare va man ju nöjd med det!!

 2. Martin says:

  Det är bara att konstatera att årets Damallsvenskan kommer bli den intressantaste på väldigt länge. Tror det jublades både i Malmö, Linköping och Piteå över denna mycket överraskande förlust och särskilt LFC känner nog att det är skönt att inte vara piskade att vinna uppe i Piteå.

 3. Hans says:

  Ingen bra publiksiffra 327 !! Bättre kan ni Djurgården. Liten skräll får man väl säga att det var. Starkt av Djurgården att efter några förluster komma tillbaka. Men varför spelar inte Hanna Glas kan man undra ? Sedan upp med Olivia S i anfallet och tillbaka med Diaz på mittfältet ?
  Det spetsar till tabellen både i toppen och i botten.

 4. Uffe says:

  Säkert ett välbehövlig tresultat för att hålla spänningen vid liv i Damallsvenskan ett tag till. Tror ändå att både Linköping och Rosengård känner sig mer än motiverade och piskade att ta chansen medan ett omtumlat Eskilstuna slickar såren. Märkligt ändå hur snabbt det svänger – i söndags stångades Djurgården förgäves mot LFC och tre dagar senare gör man en jätteprestation mot ”United”, som är minst lika starkt som östgötalaget!

 5. Jonas says:

  Jag har sagt rosengård som vinnare och står för det.
  Eskiltuna gör generellt för lite mål för att kunna vinna ligan. Det räcker inte med att vinna knappt varje gång och det tror jag kommer straffa dem.
  LFC har sett betydligt starkare ut en beräknat. Skadedrabbad trupp som tyvärr kommer få det tuffare i slutet av säsongen.
  Rosengård har gjort några rejäla plumpar men har alla förutsättningar och verkligen truppen för att prestera på topp i princip varje match som är kvar. Mittag verkar vara på gång nu och Schlin är helt skadefri och det ser betydligt bättre.
  Rosengård som knapp vinnare av serien men det kommer vara tufft in i det sista!

 6. Adrian says:

  Det räcker inte för United att vinna knappt varje gång??? Det är jag dock helt säker på att det kommer göra,,,,om så är fallet,,,,, tror att man får tre poäng även för1-0 segrar(:-)(:-)

 7. Uffe says:

  I nederlagets bittra stund ramlar lätt en och annan dumhet eller något förfluget ord ur munnen på den förlorande sidan. Igår var det Eskilstuna Uniteds tränare, som efter förlusten mot Djurgården menade att den ”inte var värdig” hans lag. Detta var en dubbel förolämpning, först mot hans eget lag, sedan mot det för dagen effektivare DIF. Jag tror inte att Rosengårds frispråkige tränare yttrade sig så – inte offentligt, i alla fall – efter den oväntade smällen mot Hammarby. Att säga att en förlust är ”ovärdig” tyder på en slags von-oben-attityd, ungefär som om det ”är ovärdigt” kungligheter att tvingas köa med ”simpelt folk” på ett varuhus. Djurgårdens IF är förvisso inget gäng som bör be om ursäkt för att man får leka i det allsvenska finrummet…

  I normala fall nöjer man sig med att gratulera motståndarlaget till segern och att säga att det egna laget för dagen inte nådde målet. Övriga kommentarer bör besparas omvärlden.

 8. FH says:

  Läser man Kurirens artikel med Erikssons kommentarer:
  — Vi kan acceptera felpass och att bollen inte går in, men på det här sättet vi agerade i dag, det var inte värdigt Eskilstuna United.

  och:
  – Jag tycker att vi inte alls spelade på den nivå Eskilstuna United ska göra. Det var för dåligt. Det är elva spelare som åker på landslagsläger snart. Jag vet inte om de hade sina tankar där. Så här kan vi inte spela, då vinner vi inga fotbollsmatcher

  kan iallafall jag att skriva under på att han inte är ute efter att förolämpa Djurgården.

  Om sedan ordvalet ‘ovärdigt’ är lämpligt – alla tränare kunde ju enas om att ordagrant ”gratulera motståndarlaget till segern och att säga att det egna laget för dagen inte nådde målet”. Det hade säkert ökat läsvärdet!

 9. Henrik S says:

  Jag tycker det låter som ganska kloka och vältalande ord för lagets insats och ingen som behöver bli förolämpad för det. Bra att man har höga krav på sina spelare.

 10. Adrian says:

  Håller helt med, Uniteds arbetsinsats och attityd i matchen var inte på den nivå som den varit och som man vill vara. Man måste kunna se sin lagkompis i ögonen sin trogna supporterskara i ögonen och säga att jag gjorde allt idag. Det är respekt och värdighet mot varandra!! Sen sticker det alldeles säkert i ögonen på folk att United har en grym organisation överlägset bäst och mest publik en tränare som många vill tycka bygger sitt lag på fysik och terränglöpare,och helt plötsligt har hela startelvan i olika landslag. Sen är det människor på planen , kött och blod , hjärta och hjärna som måste få ha en sämre dag ibland. Hänt förut och kommer hända igen. Helt säker att Eriksson gratulerade motståndarlaget till segern men värdighetssnacket det var helt riktat mot sitt lags oväntat svaga prestation. Sen ska man som tränare rannsaka sej själv också, kunde staben gjort nåt annorlunda för att förbereda laget på det man förmodligen visste skulle komma , ett aggressivt viljestarktDjurgården. En jämn serie verkar det bli, vilket ökar intresset. Jämför man med Rosengårds tränare som lite grann hänger ut enskilda spelare så ”sågade” Eriksson laget, vilket var befogat!

 11. The Observer says:

  Då fick vi se ytterligare ett Stockholmslag som kunde fajtas och vinna mot en på pappret bättre motståndare. Som någon sagt – det står 0-0 när alla matcher börjar. Tycker att målvakten ”Gugga”, Ekroth och Norlin förtjänar att lyftas fram lite extra i DIF. Tror också att DIF hade nytta av att möta Linköping i cupsemin i söndags. De drog rätt slutsatser inför mötet med United. Sedan kan jag ju, som vanligt, önska att det, för Stockholms- och svensk damfotbolls skull, fanns ett STOCKHOLM UNITED som kunde vara topplag i DA……

  • K says:

   Kan inte tänka mig att det finns något intresse för ett Stockholm United varken från de stora klubbarna eller dess supportrar.

   • The Observer says:

    Nej, det kan inte jag heller – tyvärr. Stockholmslagen är tydligen nöjda med att harva omkring i nedre delen av DA och/eller studsa mellan DA och Elitettan. Gamla inrotade attityder från herrfotbollen hindrar en visionär utveckling av damfotboll i Stockholmsområdet och därmed i landet som helhet. Kanske dags för styrande och fega av båda könen att slanta upp någon procent från herrfotbollen och supportrar att dyka upp på matcher? Rent pinsamma publiksiffror med knappt 700 på TELE 2 och 300 eller ännu mindre på Stadion. Det finns tydligen tillräckligt många som skulle hota de från Djurgården, Hammarby och AIK (som jag räknar som Stockholmsklubb) som vågar tänka nytt. Är det ”herrsupportrar” som egentligen styr damfotbollen och styrelserna i Stockholmsområdet?

 12. K says:

  Wow en till Chawinga! 😮
  29 mål på 3 matcher så finns nog viss talang där också http://mwnation.com/chawinga-scores-29-goals-in-3-games/

 13. Tobias says:

  Det är inte vackert men det är tre poäng. Lyfter på hatten för tjejerna i Linköping. Nästintill perfekt försvarsspel vilket man inte alls kan säga om tidigare matcher. Offensivt fanns dock… inget. Slitna spelare kan vara en förklaring men idag berodde det för det mesta på Piteås spel (och bortalagets hopplösa försök att spela sig igenom mitten). Linköping hade kanske första kvarten men sen tog hemmalaget över och i andra halvlek var det bara Piteå. Pressade högt och raderade ut Linköpings offensiv helt och hållet Dock utan att få till de stora målchanserna.

  Nu väntar på sätt och vis ett välbehövligt landslagsuppehåll för Linköping. Känns som helt fel uttryck med tanke på hur många spelare som normalt åker iväg till landslagen men sett till alla skador som har varit och fortfarande är är det nog skönt med speluppehåll. Återstår att se om fler än Lina Hurtig tvingas avstå. Tuff match idag med nya blessyrer… För övrigt oerhört tråkigt med Hanna Pettersson i Piteå. Verkar tyvärr vara en ny knäskada.

 14. Uffe says:

  Vad som tydligen etablerades i Linköpings FC under succésäsongen 2016 var vinnarkänslan, som oftast innebär att hur knackigt det än ser ut med spelet så blir det poäng. I fjol fanns dock en pålitlig trio som levererade väldigt mycket framåt – tänker förstås på Blackstenius, Harder och Rolfö. Deras frånvaro kommer säkert att märkas allt mer vartefter säsongen rullar på. Att några andra sticker upp och producerar mål, t o m på ett mycket överraskande sätt, tänk på Samuelsson och Kildemoes!

  LFC-försvaret kommer att sättas på svåra prov under det UWCL-drama som väntar. Hoppas också att inte minst Banusic och Hurtig lyfter sig ett par snäpp och att det offensiva spelet överlag blir flexiblare, variationsrikare och mer produktivt. Många snygga mål vill vi se!

  • axel says:

   Du upprepar dig gång efter gång i sina överdrivna hyllningar till ”pålitlig” trio som ”levererade” bla,bla
   Du är tydligen förvånad hur bra går det för LFC eller glömmer du faktum att ett fotbollslag är en helhet, då fjolårets upplaga av LFC hade väsentlig bättre mittfält som möjliggjorde ”trio” att leverera.
   Faktamässig så har Banusic uppnått mer så länge än Rolfö hade gjort under hela säsong: 5 mål hittills, dessutom lede hon laget till ännu en final i svenska cupen
   Hurtig är alltid farlig där ute på kanten och visst samarbete mellan de 2 kan vara rätt produktivt, om de söker varandra, trots uteblivna mål
   Gårdagens match så hade LFC lite tur tack vare Piteås oförmåga att materialisera sitt spelövertag; att söka hela tiden hörnor är rätt medioker taktik
   LFC hade inte mycket av sitt eget spel utan ett darrig försvar, rätt stillastående och icke kreativ. Neto och Almqvist var för långt ifrån varandra för att etablera något vettigt passningsspel
   Håller med däremot att försvaret kommer att sättas på prov då borde de träna på hur klarar man av en högpress taktik

 15. Anders says:

  Börjar det inte bli lite tradition att KGFC underpresterar – år ut och år in? De har aldrig riktigt kunnat hota R och/eller L i den absoluta toppen, trots på pappret starka trupper och även om årets upplaga är snäppet svagare borde de ändå vara gjutna på övre halvan. Vad har Rehn egentligen levererat? Dags för förändring?

  • Henrik S says:

   Instämmer helt men ett känt namn tycks vara viktigare än bra prestationer i det här fallet.

   • K says:

    Det går inte vinna damallsvenskan på finlir med seriens yngsta trupp. Då måste man ha toppspelare på varje position. GBG har ju varken de största talangerna eller några spelare som fixar den grisfotboll som man ibland måste ta till i den här serien. Närmare botten än toppen i år?

 16. Anders says:

  Att KGFC skulle vinna allsvenskan i år trodde väl ingen, men lite bättre än så här hade jag nog förväntat mig – i år också.

 17. Martin says:

  En brutal match uppe i Piteå både för LFC:s spelare och oss 10 (!) bortasupportrar som stod i klacken. En domare som tidigt la ribban högt i bedömningarna även med damallsvenska mått vilket förstås gynnade Piteå som kör 100 % fysik och bara satsar på fasta situationer. I vissa lägen blev det nästan löjligt när de hade lägen att söka pass längs marken in i boxen men ändå vandrade ner mot hörnflaggan med hoppet att säkra en hörna. Kan efter matchen förstå varför Piteå har svårt att göra mål, deras spelsätt gör att varje match blir ett lotteri som avgörs av utifall motståndarna gjort sin läxa vad gäller markering i egna straffområdet vid fasta situationer.

  LFC hade enligt den egna tränarens utsago lagt mycket fokus på att fixa till försvarsspelet och då särskilt vid fasta och resultatet var ju tydligt i den här matchen. Att inte släppa till något mål och få riktigt farliga chanser (Ökvist ribba tillkom av en slump då bollen ändrade bana i den starka vinden) mot ett lag som Piteå är ruskigt starkt. Här ska också sägas att Cajsa i målet gör sin bästa match sen Rosengård borta ifjol (seriematchen) och under framförallt första halvlek är 100 % och sprider ett lugn omkring sig. Väldigt roligt att se den som pekats ut som den svaga länken i laget göra så bra ifrån sig.

  I år är LFC utan de största affischnamnen men att man på 8 matcher har 10 (!) olika målskyttar tyder på en enorm bredd få om ens någon motståndare i Damallsvenskan kan matcha. Man har också visat att man klarar av att vinna matcher oavsett matchbild samt att alla spelare är beredda att ta ”skitjobbet” för att bärga tre poäng. Det är framförallt det sista som jag tror gör att LFC och Eskilstuna ligger före FCR trots att de sistnämnda sett till spelarmaterial nog har den bästa truppen.

 18. Brutal match för Lfc?? Matchens fulaste ögonblick stod Hurtig för , borde vara millimeter från direkt rött!! Två gånger om!!

  • Martin says:

   Vid första tillfället absolut. Vid andra tillfället var det en pinsam filmning av Piteå-spelaren som försökte tvinga domaren att visa ut Hurtig genom att spela över.

 19. Andra situationen är hurtig först på bollen, å kan definitivt hålla igen efter det om hon vill, men i stället så fullföljer hon helt onödigt, vill oxå att du kollar var hon sätter sin arm i den andra situationen, hurtig är en jättebra spelare men i närkampsspelet har hon väldigt sällan nån respekt för situationen när hon är sen in, hänt förut och kommer hända igen!!