Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan, omgång 10

9/6 Norrvalla IP: Sunnanå SK – LdB FC Malmö   0-3
0-1 Manon Melis (’17), 0-2 Ramona Bachmann (’19), 0-3 Anja Mittag (’58) – Publik: 321
Malmös offensiva supertrio säkrade segern med varsitt mål. Skönt för Sunnanå att slippa en ny brakförlust även om 0-3 är illa nog. Ödesmatch väntar på onsdag när man ställs mot nästjumbon Piteå och där är nog nästan seger ett måste. I Malmö fick Therese Sjögran än en gång starta på bänken.

9/6 Vittsjö IP: Vittsjö GIK – Umeå IK  3-0
1-0 Kirsty Yallop (’30), 2-0 Emma Sjödahl (’42), 3-0 Sofie Andersson (’65) – Publik: 806
Vittsjö fick äntligen målskyttet att lossna. Viktigt att Sofie Andersson äntligen fick göra mål. Skadorna har ställt till det lite för Umeås spel men Lina Hurtig och Tuija Hyyrynen var dock tillbaka i spel idag. Caroline Jönsson gjorde årets första match i målet för Umeå men meddelade också att det nu är definitivt bestämt att hon slutar efter vårsäsongen.

9/6 LF Arena: Piteå IF – Kopparbergs/Göteborg FC  0-2
0-1 Marie Hammarström (’5), 0-2 Anita Asante (’36) – Publik: 968
Göteborg fick en kanonstart när Marie Hammarström satte ett snyggt volley-skott i matchinledningen. Därefter hade Göteborg ganska god kontroll på matchen även om Piteå skapade en och annan chans. Francisca Ordega kommer nog få betydligt mer speltid under hösten då hon börjar se allt vassare ut. Bode vara en startspelare i nästa match. Göteborg fick klara sig utan Jodie Talor som stod över p.g.a. en hjärnskakning. Ändå en helt rättvis seger för Göteborg som vägde tyngre och hade betydligt högre kvalitet i passningsspelet än sina motståndare. Mittbackarna Stina Segerström och Faith Ikidi gjorde båda riktigt bra matcher och utsågs till matchens lirare.

9/6 Behrn Arena: KIF Örebro – Jitex BK  0-1
0-1 Sofia Andersson (’89) – Publik: 460
Måltorkan fortsätter för KIF Örebro som nog är glada att det snart är uppehåll så att man inte behöver spela så många fler matcher utan Sarah Michael. Hon har varit borta i fyra matcher nu och laget har inte lyckats gör a ett enda mål i dem. Positivare tongångar i Jitex som tog andra raka segern och tagit sig upp på säkrare mark.

9/6 Folkungavallen: Linköpings FC – Mallbackens IF  1-0
1-0 Pernille Harder (’34) – Publik: 481
Uddamålsseger mot ett skadedrabbat Mallbacken imponerar inte men det gör segersviten på fyra raka matcher. Svag effektivitet denna dag men laget har definitivt kommit ur sin trend med att alltid spela oavgjort. Laget ser ut att få gå en kamp mot Göteborg om tredjeplatsen i serien då de båda lagen börjar få lite avstånd både uppåt och nedåt i tabellen.

9/6 Tyresövallen: Tyresö – Kristianstads DFF  5-1
1-0 Caroline Seger (’9), 2-0 Verónica Boquete (’29), 2-1 Margrét Lára Viðarsdóttir (’42), 3-1 Christen Press (’50), 4-1 Press (’82), 5-1 Press (’92) – Publik: 1280
Tyresö bjöd på uppvisningsfotboll och Kristianstad var inte i närheten av att prestera något liknande som förra året då man vann det här mötet. Härligt att se Caroline Seger visa fortsatt storform och härligt att se att hon gjorde mål. Christen PRess var tillbaka och passade på att uttöka ledningen i skytteligan. 


Skytteligan
12 mål – Christen Press (Tyresö FF)
8 – Jodie Taylor (Kopparbergs/Göteborg FC)
7 –  Marta (Tyresö FF), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Pernille Harder (Linköpings FC
6 – Lina Hurtig (Umeå IK)), Anja Mittag (LdB FC Malmö), Margrét Lára Viðarsdóttir (Kristianstads DFF)
5 –  Sara Björk Gunnarsdóttir (LdB FC Malmö), Ramona Bachmann (LdB FC Malmö)
4 – Helén Eke (KIF Örebro), Jennifer Hermoso (Tyresö FF), Jenny Hjohlman (Umeå IK), Jane Ross (Vittsjö GIK), Marija Banušić (Kristianstads DFF), Manon Melis (LdB FC Malmö)


[standings league_id=4 template=extend logo=true]

Kompakt tabell