Damallsvenskan, omgång 11

12/6 Behrn Arena: KIF Örebro – Kristianstads DFF  3-1
0-1 Margrét Lára Viðarsdóttir (’16), 1-1 Sanna Talonen (’33), 2-1 Lucie Martínková (’60), 3-1 Lucie Martínková (’76) – Publik: 373
Lucie Martínková fick en dröm-comeback efter att ha missat ett par matcher p.g.a. skada. Hennes två mål säkrade segern och bröt den dystra mållösa sviten för laget. För Kristianstad går det fortsatt trögt och man inkasserade femte förlusten på sex matcher. Margrét Lára Viðarsdóttir målform är enda ljuspunkten för laget just nu. Laet har bekymmer i backlinjen där Sif Atladóttir har fortsatta ljumskproblem och idag även Mia Carlsson tvingades kliva av.

12/6 Vittsjö IP: Vittsjö GIK – Jitex BK  2-1
0-1 Mimmi Löfwenius (’22), 1-1 Sofie Andersson (’63), 2-1 Självmål – Publik: 574
Vittsjö tog sig samman, vände och vann och tog tredje raka segern. Laget har lyft från botten till mitten av tabellen. Sofie Andersson börjar äntligen få fart på det offensiva spelet och låg bakom dagens två mål.

12/6 Folkungavallen: Linköpings FC – Umeå IK  1-0
1-0 Charlotte Rohlin (’53) – Publik: 638
Linköping fortsätter att ha det rätta flytet och tog femte raka segern i en enligt rapporterna ganska jämn match.

12/6 Valhalla: Kopparbergs/Göteborg FC – Mallbackens IF 5-1
1-0 Marie Hammarström (’24), 2-0 Jodie Taylor (’28), 3-0 Taylor (’51), 4-0 Anita Asante (’54), 5-0 Cathrine Dyngvold (’76), 5-1 Helena Nilsson (’78) – Publik: 305
Stensäker seger för Göteborg som hakar på i toppen. Kul att Amanda Edgren äntligen fick spela en match från start och att Cathrine Dyngvold fick sätta ett mål när hon äntligen fick lite speltid i andra halvlek. De båda har annars fått agera mycket bänknötare under våren. Mallbackens duktiga målvakt Katie Fraine åkte på en höftskada och tvingades byta.

12/6 Malmö IP: LdB FC Malmö – Tyresö  2-2
0-1 Marta (’12), 0-2 Marta (’16), 1-2 Anja Mittag (’42), 2-2 Mittag (’47) – Publik: 1353
Se separat inlägg

24/6 Norrvalla IP: Sunnanå SK – Piteå IF. 2-5
0-1 Faith Ikidi (’17), 0-2 Francisca Ordega (’24), 1-2 Elin Johansson (’42), 2-2 Carys Hawkins (’45), 2-3 Victoria Forsmark (’51), 2-4 Ordega (’61), 2-5 Forsmark (’73) – Publik: 1110
Piteå var rejält överlägsna sina motståndare denna kväll och segersiffrorna kunde ha varit större. Laget hade en rad chanser att göra mer än två mål i första halvlek men Sunnanå räddades av Susanne Nilsson i målet. Två snabba och ologiska mål av Sunnanå i slutet av första halvlek gav ändå hopp åt hemmalaget. I andra halvlek fortsatte dock lagets försvar att läcka in mål och Piteå rann ifrån till en komfortabel seger. Francisca Ordega fortsätter att visa en allt vassare form och kommer nog bli mycket nyttig under hösten. Piteå kravlade sig med segern över nedflyttningsstrecket samtidigt som Sunnanå blir allt mer isolerat i botten.