Inför omgång 18


TV4 väljer att åter visa en Tyresö-match, lite variation skulle inte skada även om det säkert kan bli en välspelad match. Varför inte t.ex. visa Göteborgsderbyt denna omgång? Eller den så avgörande bottenmatchen mellan Djurgården och KIF Örebro. Och varför lägger man två matcher i Stockholmsområdet samma dag och exakt samma tid? Jag ska inte dyka djupare ner i de tankegångarna just nu och går över på själva spelet istället.

29/9  15:00  Tyresö FF – Umeå IK    TV4 Sport
Umeå IK
bjöd på bra motstånd i en halvlek när lagen möttes uppe i Umeå  men sedan lade Tyresö som så många gånger i år in en lite högre växel i andra halvlek och motståndaren var körd. Jag har svårt att se att Umeå ska orka stå emot på Tyresös hemmaplan.

29/9  15:00  Djurgården – KIF Örebro 
Djurgården måste gripa det sista halmstrået och besegra KIF Örebro om man ska ha minsta chans att hänga kvar. Örebro har dock spelat upp sig rejält de senaste matcherna men saknar nu mittfältaren Edda Garðarsdóttir (avstängd) och för spänningens skull tror jag på Djurgården-seger. Vid förlust är man så gott som klara för Damettan och drar nog även med sig AIK i fallet.

29/9  15:00  Kristianstads DFF – AIK 
AIK kommer nog till Kristianstad med hyfsade förhoppningar på poäng med tanke på hemmalagets bekymmer nu när Kosovare Asllani har gått till PSG och Hedvig Lindahl är skadad. Kristianstad har dock bra ersättare i offensiven men på målvaktssidan har man inte lika välbeställt. Andremålvakten Hanna Persson ska dock vara tillbaka från skada, annars blir det blixtinkallade Sandra Wahldén som får hoppa in. Jag tror ändå Kristianstad vinner på hemmaplan.

30/9  14:00  LdB FC Malmö – Piteå IF 
LdB FC Malmö bör på hemmaplan kunna besegra Piteå IF som dock har spelat ganska bra på sistone även om resultaten inte alltid gått deras väg. Jennifer Nobis har varit lysande hela säsongen och står för mycket av lagets anfallsspel. Hon har dock segdragna skadebekymmer och har spelat på sprutor och kommer säkert till spel även denna match.

30/9  15:00  Jitex BK – Kopparbergs/Göteborg FC
I göteborgsderbyt kan Jitex i praktiken säkra kontraktet vid seger. Kopparbergs/Göteborg vill nog gärna behålla tredjeplatsen i tabellen och jag tror man besegrar lillasyster från Mölndal som också saknar lagkaptenen och tidigare KGFC-spelaren Sofia Karlsson (stukad axel).

2/10  19:00  Linköpings FC – Vittsjö GIK
Linköping har goda chanser att ytterligare närma sig topp 3 men jag tänker inte underskatta Vittsjö den här gången så jag tippar oavgjort. Jag tror inte jag har tippat ett enda Vittsjö-resultat rätt i år så antagligen blir det Linköpingsseger ändå.