Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Danmark: Vinteruppehåll

Efter 14 spelade omgångar är det nu dags för ett längre vinteruppehåll i 3F Ligaen, Danmarks högsta liga. Nästa omgång spelas först i slutet av mars.

Som vanligt är det Brøndby och Fortuna Hjørring som dominerar i ligan, i år kanske till och med mer än vanligt. Brøndby har hittills vunnit samtliga matcher och kändes klart starkare än Fortuna i säsonginledningen. Fortuna har dock kommit igång ordentligt på senare tid och kommer nog ge regerande mästarna Brøndby en match om guldet ända in i de avslutande omgångarna. Fortuna är också på gång att värva skotskorna Jane Ross och Emma Mitchell från Glasgow City som man slog ut ur Champions League tidigare i höstas.

De tre främsta lagen går till mästerskapsslutspel. BSF är den hittills mest negativa överraskningen. Laget är ungt och lovande och har blandat en del fina prestationer med en mängd bottennapp. Lagen bakom topp 2 känns ganska jämna men Skovbakken är nog stabila nog för att ta en slutspelsplats. Vejle har nyligen beslutat att inte spela i serien nästa år p.g.a. av de hårdare licenskraven. Bottenlaget Skjold har fått tre poängs avdrag för dålig ekonomi.

Skytteligan
16 mål  Sanne Troelsgaard (Brøndby)
12  Lise Munk (Brøndby)
10  Nadia Nadim (Hjørring), Tiffany Weimer (Hjørring), Annah Senyondwa (BSF)
8  Sofie Skallerup (OB), Julie Tavlo (Taastrup)