Diamantbollen 2012 till… Lotta Schelin


Ja, Diamantbollen 2012 går alltså inte helt oväntat till Lotta Schelin. Jag kan inte påstå att jag tycker det är något direkt fel med det. Ett år där ingen svensk spelare direkt har överglänst någon annan så är det ändå Schelin som åter har varit en stor del i Lyons dominans i Europa. Ett litet oops till felsägningen i tacktalet där Lotta råkade säga 5000 istället för 50.000 som faktiskt var på läktarna i vårens Champions League-final där man besegrade Frankfurt med 2-0 i München.

Årets damallsvenska spelare: Anja Mittag, Ldb FC Malmö
Inte så mycket att säga om det, Anja Mittag har varit lysande och öst in mål.

Årets  tränare: Thomas Mårtensson och Ulf Palmquist, Vittsjö GIK
Thomas Mårtensson och Ulf Palmquist trotsade med sitt Vittsjö alla experttips och tillhörde toppen av Damallsvenskan hela våren. Man gjorde en ganska blek  höst men var aldrig nära att bli inblandade i nedflyttningsstriden.

Årets forward: Anja Mittag, LdB FC Malmö
Årets solklara skyttedrottning är väl värd priset också som årets forward

Årets mittfältare: Verónica Boquete, Tyresö
Det var inte helt oväntat att Veró tog hem priset och hon har varit riktigt bra i år även om jag inte tycker att hon fått ut allt ännu i Tyresö. Jag tycker nog att Marta har varit snäppet viktigare för Tyresös guld.

Årets målvakt: Þóra Helgadóttir, LdB FC Malmö
Väntat och välförtjänt pris till Helgadóttir som gjort en jämn säsong på hög nivå i Malmö.

Årets försvarare: Emma Berglund, Umeå IK
Jag hade nog trott på danska Line Røddik Hansen som vinnare men det blev Emma Berglund som vann efter en stark och jämn säsong.

Årets utmanare: Elin Rubensson, LdB FC Malmö
Jag hade nog trott på danska Line Røddik Hansen som vinnare men det blev Emma Berglund som vann efter en stark och jämn säsong. Det har dock varit många backar av hög kvalité i årets damallsvenska så det var en riktigt jämn kategori.