Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Division 1 – Omgång 15

Söderettan:

Inför:  Knappt en trdejedel av säsongen återstår och alla matcher känns oerhört viktiga nu. Eskilstuna United har har god chans att ytterligare närma sig toppen av tabellen när man tar emot Lindsdal. Allt annat än seger för det formstarka Eskilstuna-laget får ses som en stor skräll. För Hovås Billdal gäller samma sak när man på bortaplan möter Linköping KentyÖster har chansen att skaka av sig IFK Norrköping om man vinner på hemmplan samtidigt som Norrköping har chansen att gå förbi just Öster vid seger. I nykomlingsmötet tar ett formsvagt Limhamn Bunkeflo emot ett mycket stabilt och formstarkt Mallbacken. Limhamn Bunkeflo behöver ta poäng för att inte ytterligare halka efter i kampen om topp 6 och en given plats i Damettan nästa år.

11/8  Östers IF – IFK Norrköping DFK  3-0
11/8  IF Limhamn Bunkeflo – Mallbackens  0-0
11/8  Eskilstuna United DFF – Lindsdals IF  1-0
11/8  IFK Kalmar – Tölö IF  2-1
11/8  Linköping Kenty DFF – Hovås Billdal IF  1-2

Kommentar: Dalsjöfors uttåg gör tabellen något haltande men omgångens resultat gjorde tabellen ännu tätare. De nio främsta lagen fortsätter plocka poäng av varandra och serieutgången känns fortsatt väldigt oviss. Eskilstuna United fortsatte sin klättring i tabellen även om det bara blev uddamålsseger mot Lindsdal. Felicia Karlsson, som varit mycket nyttig för laget sedan återkomsten från Malmö, gjorde segermålet. Smålandslagen IFK Kalmar och Öster tog segrar i toppmötena. Mallbacken kvar i topp trots poängförlust i nykomlingsmötet men QBIK och Tölö är bara en poäng bakom om de vinner sina ”hängmatcher”. Hovås Billdals finska lagkapten Taina Hartikainen gjorde båda målen när laget vände och vann matchen borta mot Linköping Kenty. Hovås Billdal har därmed anslutit sig till lagen som slåss om en plats i nästa års Dametta.

 

Norrettan:

Inför: Rågsved och Umeå Södra är de två lag som främst kämpar om en sista given plats (topp 6) till Damettan nästa. Båda har i den här omgången tuffa matcher och det kan öppna sig lite för Vasalund att blanda sig i den striden. Topplagen Sunnanå, IK Sirius och Sundsvall har goda chanser att ta nya segrar.

11/8  14:00  Kvarnsvedens IK – Rågsveds IF  2-1
11/8  15:00  Västerås BK 30 – Sundsvalls DFF  4-2
11/8  15:00  IK Sirius FK – Gustafs GoIF  14-1 (!!!)
12/8  15:00  Vasalunds IF – Assi IF  2-6
12/8  15:30  Umeå Södra – Hammarby IF DFF  2-0
12/8  17:00  Bollstanäs SK – Sunnanå SK  0-1

Kommentar: Sirius stod för årets överkörning när man mosade Gustafs med otroliga 14-1. Redan efter dryga fem minuter var ställningen 5-0  men lyckligtvis kom inte målen lika tätt resten av matchen. Marija Banusic blev sjumålsskytt och Jenny Jansson tremålsskytt. Greppet om en av kvalplatserna till Damallsvenskan blir allt starkare och efter Sundsvalls lite överraskande förlust i Västerås är gapet till nya trean Kvarnsveden nu sju poäng, dock med en match mer spelad. Umeå Södra har hittat vinnarspåret igen och ryckte ifrån Rågsved och övriga i kampen om en topp 6-plats.

 

Klubblänkar

Övergångar under sommaren