Division 1 – Omgång 4


Söderettan:

Inför:  Nykomlingarna har läge att ställa till det lite för topplagen i denna omgång. Dalsjöfors har varit bra så långt i serien men ställs mot pigga nykomlingen från  Limhamn Bunkeflo. IFK Norrköping, ett annat tippat topplag, har en tuff bortamatch mot nykomlingen Mallbacken. Norrköping behöver tre poäng för att inte tappa för mycket på toppen eftersom man redan nu är tre poäng efter men Mallbacken har alltid varit känt som ett starkt hemmalag.

5/5  Dalsjöfors GoIF – IF Limhamn Bunkeflo 2-1
5/5 Hovås Billdal IF – IFK Kalmar 0-2
5/5 Lindsdals IF – Östers IF 0-3
5/5 Linköping Kenty DFF – QBIK 1-10
5/5 Tölö IF – Eskilstuna United DFF 1-0
6/5  Mallbackens IF – IFK Norrköping DFK 2-1

 Eftersnack: QBIK körde över och förnedrade Linköping Kenty som inte har kvalitet nog för spel i division 1 sedan samarbetsavtalet med Linköpings FC upphörde. 1-21 i målskillnad efter fyra matcher talar sitt tydliga språk. I övrigt var lördagens resultat ganska väntade med segrar för tippade topplag även om Limhamn Bunkeflo bjöd Dalsjöfors bra motstånd. Tölö tog en fin seger mot Eskilstuna United som har rejält svårt med målproduktionen. På söndagen åkte IFK Norrköping på en tung förlust mot Mallbacken och kan  nog glömma sina allsvenska drömmar. Så långt verkar det inte vara damfotbollens år i Östergötland.

Norrettan:

Inför: Omgången bjuder på två mycket viktiga toppmöten när Sunnanå tar emot Kvarnsveden och Sundsvall möter Rågsved. Viktiga poäng står på spel för framförallt Sundsvall och Kvarnsveden som halkar efter lite vid förlust. I bottenmötet  mellan  nykomlingarna Assi och Västerås BK 30 kommer något av lagen eller båda ta sina första poäng.

5/5 Sunnanå SK – Kvarnsvedens IK 3-1
5/5  Bollstanäs SK – IK Sirius 2-1
5/5  Hammarby IF- Gustafs GoIF 4-2
5/5  Rågsveds IF – Sundsvalls DFF 0-2
5/5  Assi IF – Västerås BK 30 2-2
6/5 Vasalunds IF – Umeå Södra FF 0-1

 Eftersnack: Sunnanå och Sundsvall blev de stora vinnarna i toppmatcherna och seriefavoriterna har redan nu intagit plats 1 och 2 i serien. I botten delade Assi och Västerås BK 30 systerligt på poängen och därmed är Gustafs enda poänglösa lag i serien. Umeå södra hakade på söndagen på tätlagen med en viktig seger borta mot Vasalund.

Tabeller