Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Division 1 – Omgång 5

Söderettan:

Inför:  Kanske sista chansen för topptippade Norrköping att haka på topplagen, sedan går nog det berömda ”tåget”. Bara en seger på fyra försök och redan nu fem poäng upp till den hägrande andraplatsen. Men Tölö har inlett säsongen stabilt och är en ingen lätt motståndare. Av de fyra topplagen har Öster en nästan given seger mot ett i år så långt mycket svagt Linköping Kenty. Övriga tre (Dalsjöfors, QBIK, IFK Kalmar) har luriga bortamatcher och något av dem kommer säkert tappa poäng.

12/5  IFK Norrköping DFK  – Tölö IF 1-4
12/5  Eskilstuna United DFF  – QBIK 1-3
12/5  IF Limhamn Bunkeflo – IFK Kalmar 0-0
12/5   Mallbackens IF  -Dalsjöfors GoIF 0-1
12/5  Östers IF – Linköping Kenty DFF 1-0
13/5  Lindsdals IF – Hovås Billdal IF 0-3

Eftersnack: Imponerande seger av Tölö som tog till vara på sitt numerära övertag i andra halvlek efter att Norrköpings Shamiram Yakob blivit utvisad efter två gula kort. Tölös Elin Svenberg gjorde hatrick och på mittfältet fortsätter U19-landslagets Julia Wahlberg att imponera. Östergötlands elitlag fortsätter ha det jobbit även om Linköping Kentys uddamålsförlust mot Öster närmast får ses som en framgång efter de senaste storfölusterna. Inte helt oväntat så blev det täta bortamatcher för övriga topplag Limhamn Bunkeflo vara nära att besegra IFK Kalmar.

 

Norrettan:

Inför: Tidig seriefinal mellan Sundsvall och Sunnanå. Matchen är i år kanske inte riktigt lika avgörande som den brukar vara eftersom det nu gäller att bli etta eller tvåa för att nå kvalspel mot Söderettan-lagen istället för den enda uppflyttningsplats man jagat tidigare år. Båda lagen är obesegrade hittills och Sunnanå ligger på tolv poäng efter fyra raka segrar, två poäng före Sundsvall.  Viktigt möte för att haka på i toppen är det också för Umeå Södra och Rågsved som ligger trea och fyra i tabellen på 9 poäng.   Gustafs har chansen att ta sina första poäng för året i bottenmötet i Västerås.

12/5  IK Sirius  – Hammarby 2-0
12/5  Sundsvalls DFF- Sunnanå SK 0-2
12/5  Vasalunds IF  – Bollstanäs SK 2-2
12/5  Västerås BK 30 – Gustafs GoIF 3-2
13/5  Kvarnsveden – Assi IF 6-0
13/5  Umeå Södra – Rågsveds IF 3-1

Eftersnack: Sunnanå vann seriefinalen och har nu fem raka segrar. Sundsvall behöver få fart på målskyttet om man ska vara med och slåss om seriesegern. Ny tvåa bakom Sunnanå är Umeå Södra som vann det andra toppmötet. Rutinerade Therese Kapstad med förflutet i storasyster UIK gjorde två av målen. Kvarnsveden körde över nykomlingen Assi och hakade på de fyra topplagen. Laget måste dock börja ta poäng på bortaplan nu om på allvar ska ge sig in i tätstriden.

Klubblänkar