Division 1 – Omgång 8


Söderettan:

Inför:  Topplagen har inte helt lätta matcher i den 8:e omgången. QBIK och Öster drar till västkusten där tuffa bortamatcher väntar mot Hovås Billdal respektive Tölö IF. Kan bli ganska jämna matcher men med bortalagen som knappa favoriter. Dalsjöfors har en tuff hemmamatch mot IFK Norrköping som börjat hitta vinnarspåret och målet när man mött lite svagare mostånd de senaste matcherna. IFK Kalmars hemmamatch mot Eskilstuna United är inte heller någon given seger. Även Dalsjöfors och IFK Kalmar får dock ses som favoriter i sina matcher. Nykomlingarna Mallbacken och Limhamn Bunkeflo har goda chanser att stärka sina positioner  när man på bortaplan möter de båda bottenagen som inte har räckt till i serien så långt.

2/6  Lindsdals IF – Mallbackens IF 0-1
2/6  Hovås Billdal IF – QBIK 2-1
2/6  Tölö IF – Östers 0-1
2/6  Linköping Kenty DFF – IF Limhamn Bunkeflo 0-3
3/6  Dalsjöfors GoIF – IFK Norrköping DFK 2-1
3/6  IFK Kalmar – Eskilstuna United DFF 4-6

Eftersnack: Dalsjöfors tog över serieledningen men följs tätt av Öster. QBIK halkade ner till tredje plats efter sin förlust, men de tre har fått ett litet försprång på övriga. Som väntat mötte Öster och QBIK hårt motstång på Västkusten och Östers segermål kom först i slutminuterna genom Nellie Karlsson. QBIK var nära poäng när man kvitterade med bara några minuter kvar, men inhopparen Sara Baldebo (tidigare i Kopparbergs/Götebog FC) fick in segermålet för Hovås Billdal strax därefter. Efter de tre topplagen följer sju lag  nu inom endast fyra poäng och kampen om de sex Damettan-platserna har hårdnat ytterligare. Eskilstuna United tog en mycket viktig seger genom en galen 6-4-seger borta mot IFK Kalmar. Eskilstuna som tidigare haft problem med målskyttet har fått det att lossna rejält. Erika Blomstrand, ny för året fån Umeå Södra, gjorde tre mål och Felicia Karlsson gjorde i sin andra match (övergång från LdB FC Malmö nyligen) två mål. De två bottenlagen åkte på ytterligare varsin förlust även om Lindsdal var nära poäng mot Mallbacken som dock fick hål på Smålands-laget i slutet av matchen. Amanda Fredriksson gjorde åter mål för sitt IFK Kalmar och innehar ortsatt ledningen i skytteligan, nu med 10 mål.

 

Norrettan:

Inför: Omgången inleds med ett Västerbottenderby i Skellefteå mellan Sunnanå och Umeå Södra. Ska man ha någon chans att nå seriesegern måste Umelaget vinna ikväll. Imorgon spelas ett annat toppmöte mellan två formstarka lag, nämligen Kvarnsveden och Sirius, där segraren med största sannolikhet kommer gå upp på andra plats. Hammarby bör ta poäng av Rågsved, annars börjar gapet bli väl stort upp till topp 6 som innebär plats i Damettan nästa år. Rågsved har dock visat rejält vacklande form på slutet och Hammarby har säket goda chanser i matchen. Väserås har goda chanser att utöka segersviten mot ett Vasalund som inte har imponerat hittills. Det finns dock kvalité i Vasalund så någon säker bortaseger är det inte tal om. I ett rent bottenmöte mös Assi och Gustafs. Gustafs som hade en katastrofal inledning på säsongen har fått tillbaka nyckelspelare från skador och värvat nytt och visat uppågående form ävenom det bara gett en poäng hittills. Avesta-laget Gustafs får nog ändå ses som favoriter uppe i Risögrund.

1/6  Sunnanå SK – Umeå Södra FF 3-0
2/6  Rågsveds IF – Hammarby IF DFF 2-3
2/6  Bollstanäs SK – Sundsvalls DFF 2-7
2/6  Kvarnsvedens IK – IK Sirius FK 0-1
2/6  Vasalunds IF – Västerås BK 30 3-1
3/6  Assi IF – Gustafs GoIF 2-1

Eftersnack: Sunnanå har troligtvis med sin klara seger över Umeå Södra nu redan avgjort serien. Nykomlingen Sirius är de som närmast jagar. Laget tog en fin seger i toppmötet mot Kvarnsveden efter att inhopparen Marija Banusic gjort matchens enda mål i slutet av matchen. Sundsvall fortsatte målfesten från förra veckan (6-1 över Assi) och körde denna gång över Bollstanäs med 7-2. Linda Sjödin satte tre nya mål i matchen och delar nu ledningen i skytteligan med Erika Nilsson-Waara på 8 mål. Hammarby tog chansen att haka på kampen om topp 6 med segern över Rågsved som nu endast ligger tre poäng före i tabellen. Assi lämnade över jumboplatsen till Gustafs , som nu är enda lag utan seger i serien.

 

Klubblänkar