Division 1 – Omgång 9


Söderettan:

Inför:  Viktigt toppmöte när Öster ta emot QBIK i Växjö.Vi förlust kan QBIK tappa lite kontakt med toppen. Öster får väl ses som knappa favoriter tack vare hemmaplan men det kan nog bli en riktigt jämn kamp. Vid QBIK-förlust är det stor risk att ärkerivalen och tillika cupkvartsfinalisterna Mallbacken kommer ifatt när man möter ett blekt Linköping Kenty. Två viktiga och ganska ovissa mitten möten får vi se i Norrköping och Bunkeflo. Norrköping och Eskilstuna har båda vaknat till liv på slutet och vid seger är man ifatt sina motståndare i tabellen. Även Tölö som möter bottenlaget Lindsdal har god chans att komma ikapp dessa lag och göra mittenskiktet extremt jämnt.

9/6  15:00 Östers IF – QBIK 0-1
9/6  15:00 Dalsjöfors GoIF – Hovås Billdal IF 3-0
9/6  15:00 Lindsdals IF – Tölö IF 0-1
9/6  15:00 IFK Norrköping DFK – IFK Kalmar 3-1
10/6  15:00 IF Limhamn Bunkeflo – Eskilstuna United DFF  4-2
10/6  15:00 Mallbackens IF – Linköping Kenty DFF 5-0

Eftersnack: QBIK vann rättvist den viktiga toppmatchen efter mål av Julia Spetsmark redan i det fösta anfallet. Man haka därmed på Dalsjöfors (som också vann) och kliver förbi Öster i tabellen. Ojämna IFK Norrköping spelade nog definitivt bort IFK Kalmar från kampen om uppflyttning i och med segern hemma i Norrköping. Lindsdal var nära att sno åt sig en poäng av Tölö men mål av Sofie Carlson med bara fem minuter kvar av matchen räddade tre poäng åt hallänningarna. Emma Stålhammar gjorde två mål för Limhamn Bunkeflo och gick därmed upp i delad skytteligaledning (tillsammans med IFK Kalmars Amanda Fredriksson) på sammanlagt 10 mål. Tvåmålsskyttar blev också Mimmi Larsson och Linda Wallin i Mallbackens seger över jumbon Linköping Kenty.

 

Norrettan:

Inför: Omgångens toppmatch är mötet mellan Umeå Södra ock IK Sirius. En match som Södra bör vinna för att inte hamna för långt efter topp 2. Gustafs har chansen att ta sin fösta seger när ett  Bollstanäs som inte imponerat på senare tid kommer på besök. I övrigt känns Sunnanå, Hammarby, Sundsvall och Kvarnsveden som klara favoriter i sina matcher.

9/6 14:00  Gustafs GoIF – Bollstanäs SK  3-2
9/6 15:00  Västerås BK 30 – Kvarnsvedens IK  2-3
9/6 15:00  Sundsvalls DFF – Vasalunds IF  4-0
10/6 14:00  Umeå Södra FF – IK Sirius FK  0-2
10/6 15:00  Hammarby IF DFF – Assi IF  1-1
10/6 18:00  Rågsveds IF – Sunnanå SK  2-2

Eftersnack: I nionde omgången kom Gustafs första seger i årets serie. De har vait på gång i flera matcher nu och spelat upp sig rejält från det mycket bleka säsongsinledningen. Lagets australiensiska nyförvärv Marijana Rajcic stod för två av målen men dras med knäproblem och fick bytas ut i andra halvlek. Sundsvalls målorgie fortsätter och man har nu gjort 17 mål på de tre senaste matcherna. Den här gången stod det vassa anfallsparet Ida Brännström och Linda Sjödin för två mål vadera. Kvansveden tog en viktig bortaseger i Västerås och är fortsatt med i kampen om de två kvalplatserna till Damallsvenskan. Sunnanå tappade poäng för första gången i årets seie nä man på bortaplan ”bara” fick oavgjort mot Rågsved. Därmed knappade Sirius in två poäng eftersom laget vann toppmötet mot Umeaå Södra.

 

Klubblänkar