Dragkamp om talanger


FC Rosengård vann dragkampen om Vara SKs 17-åriga talang Sofia Hagman som även testats av både KIF Örebro och Kopparbergs/Göteborg FC, det skriver NLT idag. Kungsbacka DFF har också de senaste dagarna fått in ny talang då man lagt beslag på två av F17-landslagets nyckelspelare. Det handlar om mittbacken Josefine Rybrink (Onsala BK) och yttermittfältaren Ida Strömblad (Åsa IF) som går till nykomlingen i Elitettan.

Heta talanger på transfermarknaden är också Växjö DFFs 19-åriga flicklandslagstvillingar och försvarare Elin och Nellie Karlsson som tackat nej till spel hos lokalkonkurrenten IFK Kalmar då även damallsvenska klubbar visat intresse. Just IFK Kalmar har annars varit en av de hetare klubbarna på marknaden under hösten och tänker inte bli någon vanlig nykomling i Elitettan.

En F19-landslagspelare som också troligtvis byter klubb är Sirius Fanny Andersson som bl.a. väckt intresse hos Hammarby. Frågan är också om Bollstanäs, som redan tappat sin F19-landslagsanfallare Julia Zigiotti Olme till AIK, lyckas behålla sin talangfulla försvarare Julia Ekholm. Till Damallsvenskan vill också Djurgårdens 20-åriga U23-landslagsmittfältare Irma Helin återvända efter två säsonger i Elitettan. Hon ska provträna med KIF Örebro precis som Mallbackens snabba anfallare Mimmi Larsson, skriver NA.

Stort intresse finns också av förklarliga skäl kring Jitex-målvakten Jennifer Falk efter en stark säsong i Damallsvenskan. För hennes utveckling vore det förstås bra att fortsätta vara förstemålvakt i Damallsvenskan. Då finns det dock inte många klubbar att ”välja” på då de flesta redan har fyllt målvaktspositionen. AIK borde vara ett hett alternativ, men kanske även nykomlingarna Hammarby och Mallbacken.  Beroende på vad som händer med Hedvig Lindahl och Kristin Hammarström så skulle även Kristianstad och KIF Örebro kunna vara aktuella klubbar.

Intressant blir det förstås också att se var Marija Banusic hamnar. Ytterligare en spelare som inte lär ha några bekymmer att hitta en ny klubb. Att det blir en klubb i Stockholms-området känns troligt om ingen av de större klubbarna kommer med ett bra erbjudande. Intressant också att se hur mycket substans som ligger i ryktena om att Rosengårds Elin Rubensson ska vara så gott som klar för Kopparbergs/Göteborg FC.