Dramatisk toppmatch i Tyskland

Dramatiskt värre blev det i toppmatchen i Frauen Bundesliga mellan Turbine Potsdam och FFC Frankfurt idag. Redan efter några minuter fick Potsdams Antonia Göransson kliva av planen med vad som såg ut som höftproblem. Matchen dominerades spelmässigt av Frankfurt men chansmässigt var Potsdam väl så heta. Framförallt är Potsdams japanska anfallare Yuki Ogimi fortsatt i lysande form efter OS och hon var nog tillsammans med Patricia Hanebeck bäst i hemmalaget. Kerstin Garefrekes gav bortalaget Frankfurt ledningen med 0-1 en bit in i andra halvlek. Just Yuki Ogimi kvitterade en stund senare till 1-1.

I slutet av matchen blev det sedan riktigt dramatiskt. Potsdam-spelarna Stefanie Mirlach och Alex Singer kolliderade huvud mot huvud och tvingades bryta matchen. Potsdam tvingades under vilda protester från ledare och publik spela två man kort (man hade gjort alla byten) under hela tolv minuters tilläggstid p.g.a. skadeavbrotten och det utnyttjade Frankfurt och Lira Bajramaj kunde slå in 1-2. Alldeles i slutskedet blev sedan också Bajramaj skadad när hon vred knät otäckt i vad som mycket väl kan vara ytterligare en korsbandsskada.

Slutresultatet blev 1-2 i en match som lockade hela 4120 tillslut ganska frustrerade åskådare. Sara Thunebro fick ingen speltid i Frankfurts backlinje som för dagen bestod av de imponerande namnen Alex Krieger, Bianca Schmidt, Saskia Bartusiak och Babett Peter, ingen lätt kvartett att peta. Dessutom har laget en av mina personliga favoritbackar, japanska Saki Kumagai, skadad men snart tillbaka.