Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Dubbeln till Fiorentina & Juventus i Serie A

Mycket annat som upptar mitt intresse så här i sommartider så bloggen kommer nog gå lite på halvfart under sommaren. Glädjande då att damfotboll.com är tillbaka på allvar igen och i veckan bl,.a. gav lite klarhet runt varför Marija Banusic saknas i landslaget.  Jag ska inte gå in mer på det  just nu.


Full omgång i Damallsvenskan väntar i helgen men här blir det lite italienskt fokus ikväll. Italiensk fotboll har ju halkat efter litegrann de senaste åren men på klubbsidan börjar det ju nu i alla fall hända lite grejer när allt fler av herrarna Serie A-klubbar även satsar på damerna.

Ett tydligt exempel på det är ju Fiorentina som idag säkrade dubbeln när Brescia besegrades med 1-0 i finalen av italienska cupen.  Landslagsbacken Alia Guagni satte segermålet redan i den 5:e minuten segermålet. (se segermålet på mycujoo)

Fiorentina var det klart bättre laget första halvan av halvlek då 2-0 var närmre än en kvittering. Brescia fick sedan allt mer att säga till om i jakt på kvittering och man hade en del bra kvitteringschanser men lyckades aldrig överlista Stephanie Öhrström i Fiorentinas mål.

Matchens främsta 
Tatiana Bonetti (Fiorentina) – Kvicka skytteligatvåan Bonetti blir bara bättre och bättre och ser ut att komma till EM i toppfrom Bra arbetsinsats och utmärkt förarbete till segermålet.


Juventus twittrade idag att man kommer ha ett damlag i Serie A nästa säsong. Inga detaljer har framkommit ännu men sannolikt är det Cuneos plats man kommer att ta.

Även samtliga tre nykomlingar kommande säsong är knytna till klubbar i herrarnas Serie A. Det handlar om Sassuolo, Chievo och Empoli (Empolis herrlag .åkte ju dock ur i år). Kan nog bli en intressant Silly Season i Italien i sommar.