Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Dubbla toppmatcher i helgen

I helgen kan mycket avgöras i toppen av både den franska och tyska ligan där det spelas seriefinaler med en mängd världsstjärnor i huvudrollerna. Båda matcherna kommer att TV-sändas.

485px-Eurosport_2_logo.svgI Frankrike möts PSG och Lyon i Paris på lördag 21.00 i ett oerhört avgörande möte i Division 1. Matchen sänds glädjande nog i Sverige av Eurosport 2 med sändningsstart 20.45. Det är en match som PSG måste vinna för att ha möjlighet att vinna ligan i år. Vid förlust är en ny ligatitel för Lyon i praktiken säkrad. Lyon vann hemma med 2-1 i höstas.

Lyon har vunnit samtliga sina 17 matcher medans PSGs enda förlust på 19 matcher kom borta mot Lyon. Lyon har visserligen överlägsen målskillnad men inbördes möten går före målskillnad, när det gäller att skilja två lag åt om de hamnar på samma poäng i den franska ligan, så med större segersiffror än 2-1 har alltså PSG guldläge.

dfb-tvPå söndag är det Tyskland som har seriefinal när serietvåan Bayern München tar emot regerade mästarna och serieledarna VfL Wolfsburg. Den går förstås att se på på förbundets egen DFB TV med matchstart 14.00söndag.

Det är en match där Bayern München, som ligger två poäng bakom Wolfsburg, bör ta poäng. Vid Wolfsburg-seger är en ny titel mycket nära för de regerande Champions League-mästarna. FFC Frankfurt och Turbine Potsdam ligger båda fem poäng bakom Bayern och har då chansen att knappa in lite i hopp om att nå en  av de två Champions League-platserna.

Ett svar till Dubbla toppmatcher i helgen