Duisburg kämpar för överlevnad


De ekonomiska problemen är inte över för FCR Duisburg och har åter förvärrats. Det är just nu oklart om laget kommer spel i Bundesliga under våren men möjligtvis kan en sammanslagning med MSV Duisburg eller VfB Homberg rädda klubben. Rent sportsligt har laget också haft stora problem med sin unga trupp och har harvat i botten av tabellen under hösten. Idag skrällde man dock i ligan och besegrade hemmastarka Bayern München med 1-0 på bortaplan. Det var en seger som åtminstone tillfälligt förde laget upp över nedflyttningsstrecket.

För Bayern München var det tredje gången på raken som man förlorar en match där man var stora favoriter (1-1 mot Sindelfingen och förlust 0-2 i cupen mot FC Köln nyligen). Laget är oerhört ineffektivt just nu och för många poängtapp mot sämre lag ser ut att åter bli skillnaden mellan Bayern och övriga topplag. Idag dominerade man stort i första halvlek men svaga avslut och en duktig Stina Lykke Petersen i Duisburg-målet såg till att laget inte gjorde mål. I andra halvlek lyckades inte laget forcera och istället satte Duisburg-kaptenen Jennifer Oster 0-1 på en snabb omställning.

Bayern München saknar helt klart skadade Lena Lotzen i offensiven men kan snart få svensk förstärkning. Enligt GT är Göteborgs Olivia Schough så gott som klar för klubben. Om hon är svaret på lagets ineffektivitet är väl kanske tveksamt då hon inte direkt gjort sig känd som någon målspruta i Damallsvenskan. Det skulle i vilket fall som helst vara intressant att se henne i ny miljö och kanske kan hon ta ytterligare ett kliv i utvecklingen i Tyskland. Dock lite synd att Damallsvenskan i så fall tappar ytterligare en av sina starkare svenska profiler.