Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Elitettan 2014, 2 månader kvar

Trupperna för lagen i Elitettan 2014 börjar se allt mer färdiga ut. Redan nu kan man nog börja spekulera lite i hur lagen kommer placera sig i serien men jag återkommer med ett serietips i början av april.

Omgång 1
12/4 12:00 Kvarnsvedens IK – IF Limhamn Bunkeflo
12/4 14:00 QBIK – IF Brommapojkarna
12/4 15:00 IS Halmia – Djurgårdens IF
12/4 15:00 Hammarby IF – Hovås Billdal
12/4 15:00 Bollstanäs SK – Mallbackens IF
13/4 15:30 Umeå Södra – Älta IF
13/4 16:30 IK Sirius – Sunnanå SK

Silly Season-uppdatering
Det har hänt en del under mitt blogg uppehåll på transfersidan. Sunnanå har tappat en del viktiga spelare den seanste tiden i nigerianska backen Onome Ebi som flyttar till Vitryssland, Elin Johansson som går till Piteå IF samt trion Julia Spetsmark, Sara Nordin och Annika Kukkonen som alla flyttar till KIF Örebro. Tunga tapp för Sunnanå förstås, men klubben har en del nya namn på ingång.

Älta IF ser ut att bli något av en joker i årets serie. Det redan starka mittfältet där Elin Ekblom Bak och Elaine ingår förstärks med någon av årets värvning då Louise Fors ansluter från Liverpool. Även den isländska försvararen Telma Ólafsdóttir, med en del flicklandskamper på meritlistan, spelar i Älta 2014.

Djurgården har fått in lite mer damallsvensk rutin till sin unga trupp då försvararna Linda Bengtsson (Brommapojkarna), Elin Borg (Kristianstad) och Mikaela Uthas (Jitex) har anslutit till laget. Man har också hittat en ersattare till målvakten Tove Enblom då lovande Maja Ohlsson ska vakta lagets mål 2014. Gotländska Jenny Svennefelt lämnar för spel i Kvarnsveden men ersätts av Husqvarna FFs duktiga mittfältare och lagkapten Malin Andersson.

IK Sirius har ju tappat en hel del viktiga spelare men man har nyligen fått ett intressant nyförvärv i Annina Wede som lämnar damallsvenska Piteå. Efter en fin höst i Umeå IK 2012 har det blivit ont om speltid i damallsvenskan så nu blir det nya tag i Elitettan för den ständigt djupledslöpande anfallaren.

Alla inlägg från Elitettan