Elitettan 2014: Omgång 5


Inför: I helgen är det dags för toppmöte i Elitettan när Mallbacken tar emot Sunnanå. De ligger just nu på de två uppflyttningsplatserna efter fyra raka segrar. Malbacken får ses som favoriter tack vare hemmaplan men det är nog en ganska öppen match ändå.  I övrigt i omgången så tror jag att Hammarby och Djurgården kan ta ganska klara segrar mot nykomlingarna Halmia och Bollstanäs.

Umeå Södra bör nog också på hemmaplan besegra Brommapojkarna som har haft en tuff inledning på säsongen. I kraft av hemmaplan får även Älta, Kvarnsveden och Sirius ses som favoriter mot Hovås Billdal, QBIK och Limhamn Bunkeflo men det är matcher där bortalagen ändå har viss chans till poäng.

10/5 14:00 Hammarby IP: Hammarby IF – IS Halmia  2-1
10/5 14:00 Bollstanäs IP: Bollstanäs SK – Djurgårdens IF  3-2
10/5 15:00 Älta IP: Älta IF – Hovås Billdal IF  1-0
10/5 15:00 Ljungbergsplanen: Kvarnsvedens IK – QBIK  1-0
11/5 13:00 Strandvallen: Mallbackens IF Sunne – Sunnanå SK  2-1
11/5 13:00 T3 Arena: Umeå Södra – IF Brommapojkarna  1-0
11/5 15:00 Lötens IP: IK Sirius – IF Limhamn Bunkeflo  2-2

Matchfakta på svenskfotboll.se

Kommentar: Det blev en tätare omgång än väntat med många uddamålssegrar men det favoriterna i huvudsak drog längsta stråt, med ett undantag. Det var Bollstanäs som chockade Djurgården, tog sin andra raka seger och börjar kanske komma in i Elitettan-tempot nu. Det är den här typen av förluster som Djurgården inte har råd med om man vill utmana om uppflyttningsplatserna.lyttningsplatserna.Även Hammarby fick det oväntat tufft men under den sista kvarten lyckades man vända matchen till seger mot Halmia.

Mallbacken tog en välförtjänt seger i toppmötet mot Sunnanå men det var först på övertid som Mimmi Larsson satte segermålet för hemmalaget. Sunnanå fick spela sista tio med tio spelare efter att  Elin Ellman blivit utvisad.