Elitettan 2014, omgång 9


Limhamn Bunkeflo – Sunnanå SK 0-2 
Sunnanå har fått upp farten igen och duon Carina Holmberg och Matilda Rosqvist säkrade segern den här gången med varsitt mål. Sunnanå är ändå kvar på 3:e plats men ser till att hänga med i toppen.

I övrigt är det en omgång med några riktigt klara favoriter i Älta, Hovås Billdal och Hammarby som alla ställs mot nykomlingar. Toppmatchen spelas mellan Mallbacken och Djurgården. Mallbacken har ju full pott och på hemmaplan har man god chans att förlänga den sviten. Tvåan Kvarnsveden är favoriter mot Umeå Södra men västerbottningarna kan mycket väl ställa till det för dem på sin hemmaplan. Sirius har visat fin form och är favoriter mot QBIK men det är också en relativt öppen match.

1/6 12:00 T3 Arena: Umeå Södra  – Kvarnsvedens IK 0-2 

1/6  14:00 Älta IP: Älta IF – IS Halmia 4-2  
Halmia åkte inte bara på ytterligare en tung förlust utan också på en knäskada på lagets främsta anfallare Jessica Jingblad som tvingades utgå i första halvlek. Isländska Þórdís Hrönn Sigfúsdóttir börjar bli en viktig målskytt för Älta. Två nya mål idag och fem totalt nu och idag blev det åter en frisparkrakt i mål.

1/6  15:00 Hovåsvallen: Hovås Billdal IF – IF Brommapojkarna 2-2
Brommapojkarna fixade sin första poäng i Elitettan och var nära att ta alla tre. Hovås Billdals tränare Jessica Julin räddade dock en poäng till hemmalaget genom att nicka in kvitteringen på tilläggstid.

1/6  15:00 Strandvallen: Mallbackens IF Sunne – Djurgårdens IF 3-0
Årets största publik hittills i årets Elitetta, 603 personer, fick se sitt Mallbacken ta nionde raka segern. Nio poäng är avståndet redan till laget närmast under strecket. Mimmi Larsson satte sitt 8:e mål och toppar skytteligan. För Djurgården börjar avståndet till topplagen bli väl stort nu.

1/6  17:00 Studenternas IP: IK Sirius FK – QBIK 1-0
2/6  19:00 Bollstanäs IP: Bollstanäs SK – Hammarby IF  2-3