Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Elitettan 2017: Dramat runt strecken fortsätter

Omg. 20
Umeå IK – Assi IF  0-1
IFK Kalmar – Växjö DFF  0-5
Kungsbacka DFF – Östersunds DFF  2-5
Mallbackens IF  – IK Uppsala  1-1
Västerås BK 30 – Holmalunds IF  1-0
AIK – IF Böljan  4-0
Sundsvalls DFF – Hovås Billdal IF  2-0

Assi tog en stark seger i Umeå och behåller sin uppflyttningssplats. AIK jagar där bakom och om två veckor möts lagen uppe i Norrbotten.

För IFK Kalmar så börjar skadebekymren bli besvärande så här i slutet på säsongen. Emelie Brandt, Lisa Malmström, Mattilda Johansson Prakt och Ida Andersson är potentiella startspelare på skadelistan. Med nyckelspelarna Elin Bergqvist och Amanda Fredriksson avstängda dessutom så hade man ingen chans i Smålandsderbyt mot Växjö DFF och föll med klara 0-5 och halkar ner till fjärde plats. 16 insläppta mål på tre matcher nu för Kalmar som såg så stabilt ut hela våren. Orkar man resa sig?

Fem lag inom fem poäng runt det nedre strecket blev idag fem lag inom tre poäng när Östersunds DFF tog en imponerande seger i Kungsbacka. Alla sommarens amerikanska nyförvärv tycks ha acklimatiserat sigså Östersund är med i leken igen.

Sundsvall tog tredje raka segern men är ändå bara två poäng över strecket precis som formsvaga Holmalund som efter en ny förlust nu är rejält indraget i nedflyttningsstriden.

8var till Elitettan 2017: Dramat runt strecken fortsätter

 1. Hans says:

  Oj vilken match det blir Assi Kalix mot AIK. Tre Stockholms lag i allsvenskan eller ett Norrlandslag. Har Assi egna produkter så är det starkt gjort om de går upp.

  • PeE says:

   Tycker kanske att Piteå kan räknas som ett norrlandslag också. Tänk om alla lagen söderifrån måste flyga upp till Kallax två gånger per säsong……?

   • am says:

    Å tänk på hur många gånger Assi och Piteå måste flyga från Kallax och lagen i södern….
    De kommer att älska sina derbyn – bara ett rejält stenkast bort! 🙂

 2. Hans says:

  Ja jag skrev fel glömde Piteå. Nu förlorade Hammarby mot just Piteå. Även Göteborg förlorade men Örebro tog en poäng. Vilken bottenstrid det blir. Det blir tufft för tränarna och spelarna dom sista omgångarna. Linköping har väl vunnit nu eller?

 3. The Observer says:

  Om Mallbacken skulle vinna borta mot ASSI nästa helg vore det en knall som slår Sundsvalls vinst mot Kalmar för några omgångar sedan. I vilket fall måste Mallbacken vinna matcher när de tagit ledningen. Det har blivit alldeles för många matcher där de tappat efter ledning. Bäst igår var veteranen Therese Stolpe (född -79), snabb, genombrottssäker och stenhård anfallare (tidigare oftast back). Sundsvall har gjort en fantastisk upphämtning från vad som så ut som en säker nedflyttningsplats för inte så länge sedan. Om ASSI går upp har de verkligen förtjänat det – med eller utan egna ”produkter”.

 4. P says:

  Intressant match i Svenska Cupen på onsdag; Växjö DFF – Vittsjö GIK…

 5. Nina says:

  Hejar starkt på Assi! De har ett bra spel och en kontunitet bland spelarna, de många av spelarna har funnits i laget i flera år. Det är en stor skillnad att spela fotboll, jobba och plugga än att bara spela fotboll som”proffs” som exempelvis nyvärvade amerikanskor gör. Heja ASSI!

  • AM says:

   AIK har väl heller inga utländska spelare? Inte så många i Kalmar o Växjö heller, tror jag. Tillsammans med Assi är det de lagen i topp. Kul!