Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Elitettan 2017, omg. 16

Holmalunds IF – IF Böljan  0-2 (ref: ATHN)
Mallbackens IF – Kungsbacka DFF  1-0 (NWT)
Västerås BK 30 – IFK Kalmar  2-5 (ref: IFK, 24K, SR)
Hovås Billdal IF – Växjö DFF  0-3 (SRSMP)
Sundsvalls DFF – IK Uppsala Fotboll  0-1 (IKU, SDFF)
Assi IF – Östersunds DFF  3-1  (AssiNSDÖDFF)
Umeå IK  – AIK  1-1 (UIK, AIK)

Assi är inne i en period med på pappret lättare motståndare och har rejäl tätkänning igen. Jag tänkte se lagets match mot Östersund men det stormiga vädret gjotrde det väldigt svårspelat och jag orkade inte plåga mig igenom matchen. Det blåste så pass att det var svårt att få bollen att ligga still vid utsparkar och frisparkar så det blev väldigt segdraget i alla situationer och vinden tog tag i bollen i nästan varje passning. Assi utnyttjade medvinden i första halvlek till att gå fram till 3-0. Östersund kom tillbaka när de fick medvind i andra och tröstmålade.

AIK och Kungsbacka är med ytterligare poängtapp på vägh att spela sig bort från uppflyttningsstriden. I botten tog Mallbacken andra raka segern och är på väg att lämna nedflyttningsstriden. Böljan tog sig över strecket med en fin seger mot Holmalund.

Ett svar till Elitettan 2017, omg. 16

  1. The Observer says:

    Ja, nu är det åter ASSI som är främsta utmanare till den andra DA-platsen, medan AIK och Kungsbacka släpar. Samtidigt är det trots allt tio omgångar kvar så en hel del kan hända ännu. Att Mallbacken nu vunnit mot både Kalmar och Kungsbacka kan nog till stor del förklaras med ett betydligt mer offensivt spel där större delen av laget följer med upp. En värdemätare på sitt ”nya” spelsätt (om de vågar sig på det) får de borta mot Växjö i nästa omgång. Även om Mallbacken ryckt sig loss lite från den absoluta botten så är de långt ifrån säkra på nytt kontrakt. Därför blir hemmamatchen mot Böljan, som ligger närmast efter dem, av stor betydelse för båda lagen. Böljan har vid vinst möjlighet att distansera sig litet från botten och Mallbacken har möjlighet att närma sig mittenlagen.