Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Elitettan 2017: Succédebut för Wade

  • Omgång 8 av Elitettan avslutades idag. Den landslagsmeriterade nordirländskan Lauren Wade har hämtats in för att få fart på Umeå IKs målskytte. Hon levereade direkt två mål i debuten när UIK nästan fördubblade årets målskörd i en klar seger över Holmalund.
  • Fart på målskyttet efter en lite trög säsongsinledning fick även BK30s toppskyttar Cassandra Korhonen och Alana Smith med tre mål vardera.
  • Kungsbacka stod för en stark comeback när man vände 0-2 till 3-2 hemma mot Uppsala.
  • Assi åkte på första poängförlusten i årets serie när man inte lyckades spräcka nollan i Mallbacken.

Omgång 8

Sundsvalls DFF – Växjö DFF  0-1  (ref: VDFFSDFF,
IFK Kalmar – IF Böljan  2-0  (ref: IFKHN)
Kungsbacka DFF – IK Uppsala Fotboll  3-2  (ref: KDFFIKU)
Västerås BK 30 – Hovås Billdal IF  6-0
Mallbackens IF Sunne – Assi IF  0-0  (ref: NWTNSD)
Östersunds DFF – AIK  1-2  (ref: AIK)
Umeå IK  – Holmalunds IF   5-1

Ett svar till Elitettan 2017: Succédebut för Wade

  1. The Observer says:

    Sundsvall kämpade på bra och det dröjde länge innan Växjö kunde spräcka nollan genom en individuell prestation – en framgrävd boll vid kortlinjen. Sundsvall var inte ofarliga, men visst kunde man se att Växjö var det bättre laget i det mesta . Typiskt för ett topplag vann de denna uddamålsmatch. Om jag inte hade vetat Sundsvalls tabellplacering som jumbo hade jag dock trott att de låg strax under mitten i tabellen – kanske fixar de nytt kontrakt trots att det ser mörkt ut just nu.

    Mallbacken har börjat röra på sig och det stärkte nog lagmoralen att ta poäng mot överraskande topplaget ASSI. Att det skedde på (ö?)kända Strandvallen bör inte har varit någon överraskning…..