Elitettan-nytt


Holmalunds IF kvalificerade sig ju för Elitettan för ett tag sedan men man tvekade om man hade råd med uppflyttning. Nu har dock styrelsen definitivt sagt ja så Alingsås kommer att ha ett elitlag nästa säsong.

I Sirius har det varit lite kaos för damlaget den senaste tiden och de känner sig klart missnöjda med styrelsen  bl.a. efter att tränaren Olof Unogård fått sparken. Läs mer om det hela i UNT och styrelsen kommenterar också det hela på klubbens hemsida. En hel del kan nog hända med spelartruppen i Sirius den närmaste tiden. En som lämnar är Marie-Tempest Norlin, som bl.a. provtränat med Piteå.

På Silly Season-fronten har det fortsatt inte hänt så stora saker i Elitettan, i alla fall inte som klubbarna meddelat officiellt.  Kungsbacka DFF (hemsida) och Växjö DFF (hemsida) har presenterat en del förlängningar på sina hemsidor den senaste tiden.

Det kommer dock säkerligen snart ta fart i trupperna då flera lag nyligen fått ny tränare klara. Det har bl.a. AIK har gjort klart med ny tränare och det blir  Christer Lundin som tar över efter Nazanin Vaseghpanah. Läs mer på klubbens hemsida.

Även Sunnanå har fått ny tränare. Det är Jackie Bachteler som ska ta över. Hon spelade förra våren i Djurgården och har även ett förflutet i Tyresö FF. Intervju med henne i Norran. Sunnanås talangfulla anfallare Christine Tjärnlund uppvaktas ,precis som många andra av Elitettans toppspelare, av damallsvenska lag.

Översikt på Silly Season-sidan