Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

EM: 10 gruppmatcher att se fram emot

Idag är det vara 4 månader kvar tills Sveriges inledningsmatch i EM. Här är de gruppspelsmatcher jag mest ser fram emot att se.

1. Sverige – Danmark – Sveriges inledningsmatch inför ett troligtvis fullsatt Gamla Ullevi kan bli en riktig höjdare. Det är också den gruppspelsmatch som jag är mest orolig för i dagsläget då Danmark ser väldigt stabila ut just nu. Kommer vi få se ett nervöst Sverige i premiären eller får vi se ett Sverige som går ut och visar var skåpet ska stå?

2. Sverige – Finland – Ytterligare ett derby som borde locka folket till läktarna. En match som Sverige gärna ska vinna med ett par mål. Finskorna har dock bra koll på Sverige och kommer säkert till start med lika många damallsvenska spelare som hemmanationen.

3. Sverige – Italien – Sveriges sista gruppspelsmatch och kanske en match om gruppsegern. Sverige kommer åter vara stora favoriter och förhoppningsvis har vi i det här läget redan fixat avancemancg så att vi kan få se ett Sverige spela ut ordentligt. Italien är luriga men har inte sett vassa ut den senaste tiden.

4. Frankrike – England – Den avslutande för de båda lagen och en trolig kamp om gruppsegern Frankrike kommer vara favoriter men England ger sig aldrig utan kamp. Två lag som alltid satsar offensivt och det borde kunna bli en ganska böljande match.

5. Tyskland – Norge – Två europeiska fotbollsgiganter på damsidan som brukar bjuda på underhållande möten. Ska Norge orka stå upp och rent av kontra in en seger eller visar Tyskland klass och kör över norskorna?

6. Spanien – England – Både på landslagsnivå och klubblagsnivå brukar England ha ganska stora bekymmer med just spanskt motstånd och det öppnar för en ganska öppen tillställning som kan bli en svängig historia. Spanjorskorna har dock inte visat någon superform på sistone men det har å andra sidan inte England heller.

7. Norge – Island – Nordisk match som kan bli en rejäl kamp, om nu inte Island visar samma brist på energi som mot Sverige senast. I höstens möte lagen emallan dominerade Island men ett klart smartare spelande Norge vann. Inledningsmatch för de båda lagen och seger blir mycket viktigt för fortsättningen.

8. Tyskland-Holland – Inledningsmatchen för de båda lagen och ännu match med lite derbykänsla men där lillasyster Holland kommer vara rejäl underdog. Känns mest intressant just för att det är Tysklands öppningsmatch, hur starka ser tyskorna egentligen ut?

9. Frankrike – Spanien – Gruppspelets sydeuropeiska derby borde kunna bjuda på en hel del finlir mellan två tekniskt skickliga lag. Frågan är dock om Spanien kommer kunna hänga med i Frankrikes tempo, tveksamt!

10. Danmark – Finland – Ytterligare ett nordiskt derby och med ett stort antal damallsvenska spelare inblandade. Den avslutande matchen för i gruppspelet för lagen och det kan vara vinna eller försvinna som gäller för något, eller rent av båda lagen.

————————————————

EM: SpelschemaBiljettinformation