Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

EM 2017: England och Spanien vidare

England och Spanien går som väntat vidare till kvartsfinal från Grupp D men precis som för Frankrike igår så satt det väldigt långt inne för Spanien. Ända in i slutsekunderna kunde ett enda mål från antingen Portugal eller Skottland skicka hem laget redan efter gruppspelet.

England luftade hela bänken och hade lite problem med Portugal men vann till slut med 2-1 (Duggan, Parris – Mendes). Portugal hade en bra kvitteringschans på övertid men bollen gick rakt på målvakten.

Skottland besegrade något oväntat Spanien med 1-0 (Weir) men behövde ytterligare ett mål för att ta sig vidare.  Målet kom till efter svagt försvars- och målvaktsspel av Spanien. Det spanska backlinjen imponerar inte, inte ens Irene Paredes känns särskilt stabil för tillfället.

Spanien dominerade förstås ändå ganska kraftigt spelmässigt även om man slarvade en del och stundtals såg lite tagna ut av stundens allvar. Man var åter väldigt ineffktiva men här gången skapade man en hel del lägen även om precisionen i avsluten var för dålig.

Skottland spelade också uppoffrande försvarsspel när Spanien stundtals fick hårt tryck mot det skotska målet och bl.a. Vittsjös Ifeoma Dieke lyfte sig rejält och gör en riktigt bra match. Skottland hade ett par bra lägen till ytterligare mål men men lyckades inte ge avgående förbundskaptenen Anna Signuel en drömavslutning.

Fyra väldigt spännande och ovissa kvartsfinaler väntar nu i helgen:

Lör 18:00: Nederländerna – Sverige
Sön 20:45: England – Frankrike

Lör: 20:45: Tyskland – Danmark
Sön 18:00: Österrike – Spanien