Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

EM 2017: Grupp A, omg.2: Ny norsk förlust

Norge – Belgien 0-2 (van Gorp, Cayman)
Jag såg bar a andra halvlek när Belgien skrällde till sig sin första EM-seger när Norge besegrades. Ledningsmålet skulle dock inte ha godkänts och EMs pinsammaste offside-miss hittlls från domarhåll. På sätt och vis var det därför skönt att Belgien gjorde ytterlöigare ett mål så att det inte blev helt avgörande.

Det norska försvarsspelet var katastrofalt vid målen och Ingrid Hjelmseths ingripanden i mål var inte heller 100-procentiga. strax innan match tvingades man görsa lite rockader startelvan när Maria Thorisdottir inte kunde spela. Tungt avbräck då hennes kämpaglöd saknades. Kämpaglöd saknades inte hos belgiskorna som stod för en ny imponerande arbetsinsats.


Nederländerna – Danmark  1-0 (Spitse (straff))
Nederländerna har ett ben i kvartsfinl efter andra raka segern i gruppspelet. Det var en match man dominerade kraftigt under första halvan av första halvlek och tog ledningen på straff-

Danmark kom sedan mer och mer in i det hela och jämnade ut spelet. Väldigt underhållande andra halvlek när Danmark verkligen gick för kvitteringen och spelade fin anfallsfotboll men inte lyckades få bollen i mål.

Matchens främsta 
1. Sari van Veenendaal (Nederländerna) – Den holländska målvakten var välplacerad och säker matchen igenom och räddade laget i andra halvlek när Danmark radade upp chanser.

Shanice van de Sanden och Lieke Martens var på nytt väldigt för Nederländerna i framförallt första halvlek. Nadia Nadim och Pernille Harder vaknade rejält för Danmark i andra och bjöd på en hel del fina tekniska nummer. Sanne Troelsgaard kunde ha blivit matchhjälte men missade ett gäng bra chanser.


Nederländrna är som sagt nära kvartsfinal nu men platsen hotas om båda trepoängarna Belgien och Danmark vinner i sista omgången. Trots noll poäng har även Norge forstatt chansen om man besegrar Danmark samtidigt som Nederländerna besegrar Belgien. Då blir det en målskillnadsaffär om andraplatsen i gruppen.

Ett svar till EM 2017: Grupp A, omg.2: Ny norsk förlust

  1. Martin says:

    Köper inte alls att Belgiens 2:a mål gör att offsidemissen blir mindre allvarlig, även om segern var rättvis sett till matchbilden blev ju norskorna helt klart stressade av det insläppta målet. Helhetsintrycket var att det var en total kollaps där framförallt stjärnorna Graham Hansen och Hegerberg svek, den förste genom ett extremt tunnelseende (jag ska göra allt själv) och den andre genom att inte vara mer distinkt när chanserna väl dök upp. Nu är jag ju partisk men en av få norskor jag skulle ge godkänt är Kristine Minde som i varje fall försökte, att Graham Hansen inte kunde lägga in bollen i öppet mål från 3 meter efter det perfekta inspelet är ju inte Mindes fel.

    Kändes också riktigt surt att inte Danmark fick in ett kvitteringsmål för de förtjänade det verkligen efter sin fina 2:a halvlek där man dominerade totalt. Hur Troelsgaard som varit så bra i Rosengård inte kunde göra åtminstone ett mål på alla lägen hon serverades är ett mysterium som kan bli mycket kostsamt för Danmark.