Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

EM 2017: Österrike och Frankrike vidare

Schweiz var ytterst nära att få  Frankrike på fall ikväll men favoriterna räddade sig till kvartsfinal med ett nödrop efter 1-1 i en en händelserik match.

En olycksmiunut i första halvlek för Frankrike när Eve Perisset blev frilägesutvisad när Ramona Bachmann var på väg igenom. Jag tycker personligen att det knappt kändes som frispark så den var tuff. På den efterföljande frisparken nickade Ana Maria Crnogorčević snyggt in 1-0 till Schweiz.

Med en spelare mer hade Schweiz oftast bra kontroll på de franska anfallsförsöken tills kvarten kvar när Camille Abily på frispark satte 1-1, eller  Schweiz målvakt Gaelle Thalmann snarare boxade bollen i eget mål efter ett mycket svagt ingripande. Ojämna domarinsatser och ojämna målvaktsinsatser tycker jag för övrigt är det negativa med den här EM-turneringen så långt.

Matchens 3 främsta
Det är tre schweiziskor som jag tycker sticker ut mest i den här matchen.
 1. Lia Wälti (Schweiz) – Mittfältaren gör en fantastisk match i mittförsvaret. En mer spelande mittback får man leta efter. Lugn och precis i sina försvarsingripanden också.
 2. Ramona Bachmann (Schweiz) – Hon faller ofta väl lätt, så också idag, och det är inget jag är förtjust i, men hon uppehöll också på egen hand den franska backlinjen under större delen av matchen och jobbade hårdare än någonsin för laget.
3. Martina Moser (Schweiz) – Jag hade inte bytt ut Moser det är ett som är säkert, om hon nu inte hade skadekänning. Hon såg visserligen lite sliten ut efter en stor arbetsinsats men är alldeles för klok för att undvara i slutet av en sån här match. Precis frispark till ledningsmålet.

Österrike besegrade Island med klara 3-0 i den andra matchen och vinner gruppen före Frankrike. Det mesta talar för att vi nu får se England-Frankrike  och Spanien-Österrike i  kvartsfinal men det avgörs definitivt imorgon.

Ett svar till EM 2017: Österrike och Frankrike vidare

  1. Thomas says:

    Var väl till slut rättvist att Frankrike gick vidare, men de imponerar inte. Innan mästerkapet kändes det osannolikt att de skulle misslyckas igen, men nu lär de knappast ens vara favoriter i en kvartsfinal.

    Wälti som du nämner är exempel på spelare man gärna ser mer av. Spelar inte champions league och inte många matcher sänds i tyska ligan. Hoppas att nästa steg i utvecklingen blir att man kan se mer matcher i de nationella ligorna, och mer intresse generellt mellan mästerskapen.