EM: Kvartsfinaldags


Söndag 21:a juli 15.00 Kvartsfinal 1: Sverige – Island i Halmstad – Eurosport / TV4 
Enda hoten mot en svensk semifinalplats är blågula nerver och en fläckfri isländsk defensiv. Vi har sett Sverige darra i kvartsfinalspel förut men jag tycker det känns ganska tryggt den här gången, men det tyckte  för fyra år sedan också.  Island höll ihop försvaret bra mot Holland, men det var ett Holland som inte har lyckats göra ett enda mål under mästerskapet. Det isländska anfallsspelet har inte imponerat hittills men man har varit ganska effektiva. Mot Sverige kommer man inte få många chanser. Mer om matchen i föregående inlägg.
Tips: 2-0

Söndag 21:a juli 18.00 Kvartsfinal 4: Italien – Tyskland i Växjö – Eurosport / TV4
Lite svårt att veta var man har Tyskland i detta mästerskap där spelet inte har imponerat hittills. Man behöver dock bara gå tillbaka till strax innan EM för att hitta matcher med tyskt drömspel så nog finns kapaciteten. Jag tror man kommer höja sig ett snäpp nu när det verkligen gäller. Jag tycker Italiens defensiv har imponerat trots att man inte har haft en alls ordinarie backlinje. Frågan är dock om man har effektiviteten i offensiven för att störa Tyskland.  Jag hoppas det för för mig lever fortfarande Tysklandsspöket och jag stöter hellre på Italien i en eventuell semifinal.
Tips: 1-3

Måndag 22:a juli 18.00 Kvartsfinal 2: Norge – Spanien i Kalmar – Eurosport / TV4
Helt klart på förhand en av de mest spännande kvartsfinalerna och den där utgången känns mest oviss. Spanien kommer troligtvis ha väldigt mycket boll och fortsätta med sitt fina passningsspel. Norge får rikta in sig på snabba omställningar i första hand och det är något som passar laget alldeles ypperligt. Norska försvaret har imponerat men kanske kan få det tufft med Spaniens kvickhet och luriga passningar i offensiven. Spanska försvaret kommer få bekymmer med norska anfallarnas snabbhet.
Tips: 2-2 efter full tid och förlängning, Norge vinner på straffar.

Måndag 22:a juli 20.45 Kvartsfinal 3: Frankrike – Danmark i Linköping – Eurosport / TV4 Sport
Danmark fick mardrömsmotståndet men är nog glada över att bara vara med i kvartsfinalspelet efter det gruppspelet. Nu spelar man helt utan press precis som mot Sverige där man lyckades så bra i första matchen.Frankrike känns ändå numret för stort och har imponerat. Den franska effektiviteten i anfallsspelet är dock inte alltid imponerande men man har väldigt många potentiella matchvinnare. Effektiviteten i Danmarks anfallsspel har varit ännu sämre. 
Tips: 2-0

,