Emmelie Konradsson slutar


Gårdagens tråkigaste nyhet var att Umeå IKs 25-åriga mittfältare Emmelie Konradsson bestämt sig för att sluta med fotbollen för att i stället satsa på den civila karriären. Konradsson har de senaste åren legat på gränsen till A-landslaget och har fått göra flera landskamper, även om hon den senaste tiden inte varit med i landslagstrupperna. Nu blir det alltså troligtvis inga fler landskamper om inte suget efter fotbollen blir för stort. Hon har spelat hela sin damallsvenska karriär i Umeå IK där jag tycker hon blivit bättre och bättre år för år.


Ett svar till “Emmelie Konradsson slutar”

  1. förstår henne faktiskt helt och fullt, damerna får helt enkelt för dåligt betalt, ändå är väl hon en av dom som ändå kan tänkas ligga på den 1/4 delen som har en dräglig lön, har läst någonstans att snittet i damallsvenskan är ca 11700 kr i månadslön, om man då räknar med att 3-4 st tjänar kanske runt 25000 så kan man ju snabbt fatta att dom flesta damerna spelar i allsvenskan för småpengar, faktiskt konstigt att inte fler slutar.
    ett underbetyg till alla klubbars arbete med sponsorer då kvinnor är dom största konumenterna i detaljhandeln, måste finnas mycket att göra där, varför sponsras inte Djurgården av Hennes&Mauritz tex osv osv