Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Eskilstuna – Piteå 0-3

Eskilstuna United åkte på sin första förlust för säsongen, och det rejält, när man föll hemma mot Piteå IF med klara 0-3. Bortasegern var klart rättvis efter en mycket fin laginsats av Piteå.

Piteå tog kommandot redan från start och hemmalaget såg nästan lite chockade ut och fick inte alls igång det egna spelet mot ett aggressivt och löpvilligt bortalag. Bortalaget tog också rättvist ledningen när June Pedersens hörna letade sig dirket in i mål till 1-0 (’25) i kaoset framför Emelie Lundberg i hemmamålet.  Det dröjde inte länge förrän Ronja Aronssons inspel hittade Pauline Hammarlund som satte 2-0 (’32).

I andra halvlek såg det inledningsvis ut som att United satte in en högre växel men det kom snabbt av sig och Piteå fick åter kontroll över matchen och var till slut det bättre laget även i andra halvlek. United skapade nästan inget framåt. June Pedersens inlägg letade sig istället, lite för enkelt, hela vägen in i mål till 3-0 (’70) och det var spiken i kistan. Det var väl lite på tiden att Piteå fick lite utdelning efter att ha gjort många fina matcher utan att få alla tre poängen med sig.

Matchens 5 främsta
Samtliga Piteå-spelare skulle nästan kunna platsa här denna gång men här är mina val.
1. Faith Ikidi (Piteå) – Dominerade totalt i och runt det egna straffområdet och bjöd även på en del fina tekniska nummer. 
2. June Pedersen (Piteå) – Två mål som vänsterback är bra gjort. Att June Pedersen skruvar hörnor rakt i mål är inte helt ovanligt och idag hände det alltså igen. Hennes andra mål var riktigt billigt efter ett svagt målvaktsingripande. Stabil i defensiven. 
3. Ronja Aronsson (Piteå) – Högebackslöftet har inlett säsong starkt och gör en mycket stabil match och och gjorde det fina förarbetet till det andra målet.
4. Pauline Hammarlund (Piteå) – Fortsätter att se rapp och stark ut och nu börjar också målen i Damallsvenskan komma. Tredje målet på två matcher och en ny fin insats.
5. Nina Jakobsson (Piteå) – Det ser lite avigt ut men Jakobsson är svårstoppad när hon sätter fart mot motståndarbacklinjen. Fint samarbete med Aronsson och komma ofta runt på sin kant.

Kul också att se att Hanna Pettersson börjar se allt hetare ut.  Även talangen Lotta Ökvist (idag som central mittfältare) börjar komma igång rejält igen efter sit skadeuppehåll och gjorde det bra som vikarie för Josefin Johansson. Petra Larssons fina passningar var enda glädjeämnet för United denna dag där lagets fina spel och energi från tidigare matcher var som bortblåst..