Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europanotiser

Frankrike: Montpellier stretade emot bra men föll till sist med 1-2 mot Lyon i den franska cupfinalen. Mycket stark insats av Sofia Jakobsson som var en av planens bästa spelare och hon gjorde också Montpelliers mål i första halvlek. Lyons Lotta Schelin var ganska osynlig stora delar av matchen men dök upp och avgjorde med målet som betydde 1-2.

Ryssland: Jag har inte hunnit ha något fokus på Ryssland inför ligans seriepremiär under lördagen. Ligan består i år endast av sex lag efter att Mordovochka dragit sig ur. Jag tror på en titelstrid mellan Ryazan, Rossiyanka och Zvezda.  Zorkiy har tappat lite spets och får det nog svårare i år. Ett lite brasiliansk/spansk-influerat Kubanochka kan kanske närma sig topplagen lite. Chertanovo är nykomlingar.

Spanien: Barcelona säkrade idag sitt fjärde raka ligaguld utan att ens spela. Serietvåan Atlético Madrid fick nämligen bara 1-1 mot fyran Valencia och med två omgångar kvar sp kan man nu inte komma ifatt Barcelona. Genom att undvika förlust tog ändå Atlético ett stort kliv mot att säkra andraplatsen och därmed en plats i Champions League nästa säsong.