Europanotiser 1/5


Island: Det krävdes straffsparksläggning för att skilja ligamästarna Þór/KA och cupmästarna Stjarnan åt i den isländska Supercupen. 0-0 vid full tid följdes direkt av straffar utan förlängning. Helena Jónsdóttir, tänkt som andremålvakt i Þór/KA innan lagets australiensiska målvakt Kaitlyn Savage blev skadad, blev hjälte med två straffräddningar. Slovenska nyförvärvet Mateja Zver gjorde sin första match i  sin comeback i klubben och avgjorde straffsparksläggningen som slutade 4-1.

Norge: Nykomlingen Medkila, som halkade in i Toppserien på ett bananskal när Kattem drog sig ur,  har fått en kanonstart på säsongen med sex poäng på tre matcher efter viktiga segrar mot bottentippade konkurrenter. I dag blev det seger mot Amazon Grimstad med uddamålet 0-1. Anfallaren Elisabeth Jeppesen gör succé och har på tre matcher gjort fyra mål, ett mer än hon mäktade med på hela säsongen 2011 när laget senast var uppe i högsta serien.

Tyskland: VfL Wolfsburg säkrade idag i praktiken guldet i Frauen Bundesliga genom att besegra Bayer Leverkusen med 5-1 på bortaplan. Laget vände underläge 0-1 i halvtid till seger och har nu sex poängs försprång på Frankfurt med två omgångar kvar. I teorin kan Frankfurt komma ikapp men laget måste hämta in 27 mål för att få bättre målskillnad om Wolfsburg mot förmodan skulle ta noll poäng i de avslutande matcherna. Det kommer självklart inte hända. Turbine Potsdam luftade bänken en del, men körde ändå över nästjumbon Sindelfingen med 6-0 och är en poäng bakom Frankfurt i kampen om den andra Champions League-platsen

,