Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europanotiser 1/6

Frankrike: Frankrike besegrade idag Finland med klara 3-0. Finskorna var kanske inte direkt utspelade men förmådde inte heller att i någon större utsträckning hota mot det franska målet. Noterbart att Amandine Henry har gåt från utfryst och rakt in i startelvan i det franska laget. Två mål av Marie-Laure Delie och ett av Gaëtane Thiney.

Island: Island har inte visat någon vidare form i år och idag blev det åter förlust när man hemma i Reykjavik föll mot Skottland med 2-3 efter att ha släppt in tre mål i första halvlek. Då var det ändå ett Skottland där bl.a. Emma Mitchell och Kim Little saknades så Island har en hel del att fundera på inför EM. Lite av den isländska viljan, lagsamarbetet och heta inställningen saknades i första halvlek men laget spelade upp sig i andra men kom inte ikapp. 0-1 Leanne Crichton, 0-2 Emily Thomson, 1-2 Sara Björk Gunnarsdóttir 1-3 Leanne Ross, 2-3 Hólmfríður Magnúsdóttir.

Italien: Ligatvåan Tavagnacco besegrade ligafyran och svensklaget Verona i den italienska cupfinalen med 2-0 idag. Förvsarmisstag med båda svenskorna inblandade var dessvärre upphov till första målet som Ilaria Mauro satte. Elisa Camporese fasställde slutsesultatet i andra halvlek. Ett cupguld hade varit lite plåster på såren för Verona som haft en tung ligasäsong med stora skadebekymmer.