Notiser 20/1


Köpingebro Cup: Elin Nilsen sänkte sina gamla lagkamrater i Kristianstad direkt. I finalen gjorde hon nämligen båda målen för Vittsjö när just Kristianstad besegrades med 2-1. Mer info finns på cupens hemsida

Cypern: Apollon Limassol säkrade idag femte raka ligasegern och därmed en plats i höstens Champions League. Med tre matcher kvar att spela har man en ledning på elva poäng och målskillnaden 69-3. Laget, som i år till stora delar bestått av cypriotiska och rumänska landslagsspelare, har varit fullkomligt överlägset på Cypern de senaste åren. Man har även stått för en del starka insatser i Champions League och för några år sedan besegrade man ju bl.a. Umeå IK på ett kokande hett Cypern. I år föll man i 16-delsfinal mot kvartsfinalisterna Torres från Italien.

frankrike14Frankrike: Snöoväder ställer till det för fotbollen ute i Europa och ett par matcher i Frankrike har fått ställas in och flera blev försenade p.g.a. diverse trafikproblem. Lyon, som idag egentligen skulle ha mött Vendenheim på bortaplan spelade istället igår en vänskapsmatch mot kinesiska FC Shanghai som man besegrade med 5-0. Det blev amerikanska nyförvärvet Megan Rapinoes debut i klubben och hon gjorde också första målet. Även japanska nyförvärvet Shinobo Ohno fick göra debut. I dagens tre franska ligamatcher blev det idel favoritsegrar: PSG – Toulouse 3-0, Montpellier – Arras 7-0, Saint-Étienne – Issy 2-0.

spanien18Spanien: I Spanien spelades idag full omgång utan några större skrällar. Möjligtvis var Prainsa Zaragozas seger med 4-1 över nomalt försvarsstarka Espanyol oväntat stor men så fick också Espanyol tidigt målvakten utvisad. Zaragoza är en av årets positiva överraskningar medans Espanyol, med flera landslagsspelare i truppen, är en rejäl besvikelse. Framförallt har man haft oerhört mycket svårare att göra mål i år och förra årets målsnitt på 3,4 mål framåt per match är i år nere i 1,3. Alla topplag vann sina matcher så inga förändringar i toppen.

Tyskland: Skotska landslagsspelaren Emma Mitchell från Glasgow City som bl.a. var på besök i Mallbacken på jakt efter nya fotbollsutmaningar har skrivit på för SGS Essen i tyska Bundesliga. Det blir inget spel i Damallsvenskan för hennes del i år.

 

, ,