Europanotiser 21/12


England: Arsenal tappar ytterligare en landslagsspelare. Den här gången är det anfallaren Ellen White som flyttar till Notts County. Även landslagets högerback Alex Scott ryktas vara på väg ifrån klubben och kan hamna i storsatsande Manchester City.

Frankrike: PSG hade inga problem med att besegra nykomlingen Soyaux i dagens hemmamatch och vann med klara 6-0.. Kosovare Asllani blev inbytt efter knappa timmen och gjorde efter bara några minuter PSGs fjärde mål. PSGs främsta konkurrent om andraplatsen i ligan, Juvisy, hade det lite tuffare men lyckades till slut besegra Arras med 3-2 på bortaplan.

Italien: Maria Karlsson gjorde ett av målen när Verona besegrade Inter med 4-2. Verona är klar fyra i tabellen men långt efter tättrion Torres, Tavagnacco och Brescia som gör upp om guldet. Endast en poäng skiljer de tre lagen åt när 13 av 30 omgångar har spelats.

Spanien: Barcelona besegrade idag Levante med 1-0 efter ett tidigt mål av Alexia Putellas. Barcelona har nu vunnit alla toppmatcher under hösten och skaffat sig ett försprång i ligan som man inte kommer tappa.  Levante, som inledde ligasäsongen strålande, har nu sex amtcher utan seger och har sjunkit till sjätte plats i tabellen.

Tyskland: Antonia Göransson fick glädjande nog idag, för bara andra gången den här säsongen, spela en hel match för Turbine Potsdam. Laget vann den tidigare uppskjutna matchen mot SGS Essen med klara 4-0. Matchen var höstens sista i Bundesliga, som drar igång igen i mitten av februari. Efer tio omgångar är Turbine tvåa i ligan, tre poäng bakom FFC Frankfurt och två poäng före VfL Wolfsburg. Wolfsburg har en match mindre spelad.