Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europanotiser 23-24/5

Danmark: Mästerskapsserien pågår för fullt i danska ligan. KoldingQ har varit ett utropstecken och för första gången på länge har duon Brøndby och Fortuna Hjørring varit nära att splittras i toppen där främst Fortuna haft en riktigt svag vår. KoldingQ låg bara en poäng bakom Fortuna Hjørring inför lördagens möte mellan de båda där man också tog ledningen med 3-1. Fortuna kom dock undan med blotta förskräckelsen när man till slut lyckades vända matchen till 3-4.

Italien: Den italienska cupfinalen spelades under lördagen och det var Brescia som tog hem titeln efter att ha besegrat Tavagnacco med 4-0. Målen: 5′ Sabatino, 26′ Girelli, 62′ Rosucci, 90′ Tarenzi. Maria Karlsson gjorde ett inhopp i slutet av matchen.

Tyskland: Den tyska truppen till VM har nu presenterats. Det är förstås en oerhört stark trupp även om jag gärna sett spelare som Sara Doorsoun Khajeh eller Carolin Simon men de har över huvudtaget inte varit landslagsaktuella. Kanske lite överraskad att Kathrin Hendrich sorterades bort från de 26 i slutskedet. Anfallaren Lena Petermann är kanske den mest tveksamma uttagningen men tycks ha blivit en Silvia Neid-favorit.