Europanotiser


Ryssland: Zorkij besegrade Rossijanka på hemmaplan med 1-0 i helgens ryska toppmöte. Sofia Jakobsson var enda svenska i Rossijankas startelva. Den tredje huvudkandidaten till serieseger, Ryazan, fick något oväntat bara 1-1 hemma mot Mordovochka. Bara två poäng skiljer ny serieettan Zorkij och trean Ryazan och däremellan ligger Rossijanka. Ryazan har en match mindre spelad.

Tjeckien: De två eviga kombatanterna om det tjeckiska ligaguldet, Sparta Prag och Slavia Prag, har redan efter sex omgångar fått ett rejält försprång på övriga. Båda har börjat säsongen med sex raka segrar och målskillnaden 38-1 respektive 35-2. I nästa omgång möts de båda.

Ungern: Malmös senaste Champions League-motståndare, MTK, vann toppmötet mot Viktória med 4-2 i den ungerska ligan och passerade därmed också sina motståndare i tabellen. Precis som de senaste åren är det MTK, Victoria och Astra som är några klasser bättre än övriga lag.

Italien: Samtliga tippade topplag (Torres, Verona, Tavagnacco och Brescia) vann enkelt sina matcher. Riviera di Romagna tog fjärde raka segern och hakar på i toppen, men laget  har ännu inte mött de starkare lagen. Maria Karlsson och Stephanie Öhrström startade för Verona,  Öhrström blev utbytt i slutet av matchen.