Europanotiser


Frankrike: Ovanligt små segersiffror i helgens omgång för topplagen som dock alla vann komfortabelt. Kosovare Asllani hade små ytor att jobba på för sitt PSG i matchen borta mot nykomlingen Issy som uppenbarligen hade lärt sig den defensiva läxan efter brakförluster mot Montpellier och Juvisy tidigare under säsongen. 2-0 stannade segern på för PSG som dock aldrig var hotade eftersom Issy bara var i närheten av PSGs straffområde någon enda gång under matchen. Lotta Schelin kom in i halvtid när Lyon tog säsongens minsta seger då man besegrade Guingamp med 3-0.

Vitryssland: Vitryska ligan avslutades i helgen och Bobruichanka lyckades som väntat försvara sitt guld även om marginalen ner till tvåan Minsk bara blev tre poäng. Minsk har kommit närmre och närmre de senaste åren men lyckades inte besegra Bobruichanka i något av de tre mötena i år. Laget hade dock överlägset bäst målskillnad i ligan (188-8 !!) och ligans toppskytt, nigerianskan Ijeoma Obi, som gjorde sanslösa 73 mål i år. Som man förstår av de siffrorna så är ligan oerhört ojämn och tvåsiffriga segrar för topplagen är vardagsmat. Värst har försvaret läckt hos nästjumbon Molodechno som har släppt in hela 271 mål på de 27 matcherna.

Norge: I Norge tog LSK Kvinner ytterligare ett kliv mot guldet när man besegrade Klepp med 5-1. Nu behöver man bara ytterligare en poäng för att ta hem ligatiteln för första gången i klubbens historia. Det bör inte vara problem även om kommande motståndaren Sandviken skrällt en del i år och avslutande motståndaren Kolbotn är formstarka just nu.