FC Kansas City vann NWSL

Ikväll spelades finalen av NWSL 2014. Seattle Reign hade i kraft av vinnare av grundserien favör av hemmaplan, även om de p.g.a. en konsert, inte kunde spela på sin riktiga hemmaarena. Motståndarna FC Kansas City drog ändå det längsta strået och vann med resultatet 1-2.

Seattle Reign satte full fart från början och dominerade spelet totalt i en dryg kvart. Hög press, mycket energi och bra passningsspel av framförallt mittfältstrion Keelin Winters, Jessica Fishlock och ligans MVP och skyttedrottning Kim Little. Laget lyckades dock inte skapa så många chanser mot ett stabilt Kansas-försvar med ligans bästa försvarare Becky Sauerbrunn i spetsen.

Som vanligt när man pressar högt blir man lätt sårbar för kontringar och just det skedde efter 20 minuter när Kansas City äntligen fick chans till lite omställningar. Fixstjärnan Lauren Holiday hittade då snabba och ofta smart löpande måltjuven Amy Rodriguez som säkert satte 0-1. Seattle tog snart tillbaka initiativet och fortsatte pressa men resultatet stod sig halvleken ut

I andra halvlek fick Kansas hålla lite mer i bollen och man lyckades även få in 0-2, åter av Amy Rodriguez efter vackert förarbete av Lauren Holiday. Kansas hade sedan hyfsad kontroll på matchen tills i slutskedet då Seattle åter fick bra tryck mot Kansas-målet. Megan Rapinoe gav laget hopp när hon tryckte in 1-2 med fem minuter kvar efter kalabalik i motståndarnas straffområde. Närmre än så kom man dock inte.