FC Rosengård – Hammarby 5-0

(reviderat) Det var lite av en repris av matchen i första omgången för FC Rosengård när man än en gång hade svårt att få kontroll över matchen i första halvlek. Hammarby imponerade verkligen i en dryg halvlek med en enorm laginsats där man faktiskt spelade jämnt med regerande mästarna.

Även chansmässigt var matchen jämn så långt och Rosengård hade bara något enda avslut under första halvlek. Hammarby borde ha tagit ledningen när man fick en straff, men Zecira Musovic räddade.

En bit in i andra halvlek blev det sedan totalt kaos i Hammarbys straffområde under en period och där lyckades Anja Mittag sätta 1-0. Därefter tog Rosengård över allt mer och efter 2-0  dominerade man sedan fullständigt mot ett tröttkört motstånd och siffrorna rann iväg lite.

Målen: 54’ Mittag, 72’ Nilsson, 75’ Marta, 79’ Bachmann, 92’ Marta (straff)

Matchens 6 främsta
1. Lina Nilsson (FC Rosengård) – Lagkaptenen klev fram när det behövdes som mest och låg bakom första målet och gjorde det andra (via försvarare)
2. Marta
(FC Rosengård) – Matchvinnare nummer 1 i laget denna vår. I högsta grad inblandad i fyra av de fem målen.
3. Madeleine Tegström (Hammarby) – Det fanns många härliga kämpar i Hammarby denna kväll trots en storförlust till slut. Tegström gör en riktigt bra match och vinner väldigt mycket boll på mittfältet och behöll den också med säkert passningsspel.
4. Ramona Bachmann (FC Rosengård) – Ny bra match av Ramona Bachmann som nog borde ha gjort något mål till.
5. Zecira Musovic (FC Rosengård) – Fin straffräddning när Rosengård var under oväntad press i första halvlek.
6. Katrin Schmidt (Hammarby) – Matchens dominant i första halvlek och en ny stark insats, men borde förstås ha satt straffen.