FFC Frankfurt – Bayern München 3-1

FFC Frankfurt fick plötsligt ihop lagspelet och samtidigt en rejäl revanch på FC Bayern München när man idag i kvartsfinalen av DFB Pokal (Tyska cupen) vann klart och rättvist med 3-1. Det var en helt annorlunda match jämfört med mötet i ligan för två veckor sedan.

Bayern München dominerade totalt i första halvlek senast mot ett mycket blekt motståndarlag. Frankfurt hade lärt sin läxa och dessutom kopierat Bayerns uppställning och kom denna gång också med en 3-5-2-uppställning. Man hade dessutom fått rejält mycket bättre fart på sitt spel och hade ett klart spelmässigt övertag matchen igenom.

Frankfurt hade flera heta chanser att ta ledningen i första halvlek och endast storspel av Tinja-RikkaKorpela i Bayern-målet höll kvar gästerna i matchen. Ledningsmålet kom dock till slut efter slarvigt spel mellan gästernas försvar och mittfält som Frankfurt utnyttjade när Kerstin Garefrekes hittade Verónica Boquete som gav hemmalaget ledningen med 1-0 (45′).

Korpela var inte lika framgångsrik i andra halvlek där Kerstin Garefrekes nästan omgående nickade in 2-0 (46′). Två psykologiskt tunga mål som Bayern inte hämtade sig ifrån. Dzsenifer Marozsán frispark från nästan halv plan letade sig sedan in i mål, möjligtvis via en lite Kerstin Garefrekes-touch till 3-0  (65′) och matchen var definitivt avgjord. Melanie Leupolz tröstmålade till 3-1 (80′) i slutet av matchen men det var för sent.

Matchens 5 främsta
Till skillnad från i det förra mötet så gör samtliga i Frankfurt idag en riktigt bra match.
1. Dzsenifer Marozsán (Frankfurt) – Man har lite grann väntat på att Marozsan ska vakna till liv den här säsongen och idag visade hon klass i offensiven och jobbade dessutom hårt i defensiven.
2. Kerstin Garefrekes (Frankfurt) – Lagkaptenen som för dagen var anfallare var inblandad i samtliga lagets mål och var ett ständigt orosmoln för bortalagets försvar.
3. Kathrin Hendrich (Frankfurt) – Hela Frankfurts backlinje förtjänar för ovanlighetens skull beröm. Hendrich var lugn, trygg och säker i sitt agerande matchen igenom.
4. Verónica Boquete (Frankfurt) – Veró var också på spelhumör och gjorde det viktiga ledningsmålet. Hårt jobb och som vanligt fin teknik.
5. Melanie Leupolz (Bayern München) – Gör som vanligt en bra insats med stor delaktighet både defensivt och offensivt. Fin avslutning vid reduceringen.

VfL Wolfsburg, Turbine Potsdam och SC Freiburg är övriga tre lag som spelar semifinal under våren.

Det står också klart att Wolfsburg får ytterligare offensiv förstärkning då Potsdams 25-åriga offensiva mittfältare Julia Simic flyttar till mästarna under vinteruppehållet. De envisa ryktena om Yuki Ogimis flytt till Wolfsburg har ännu inte bekräftats.