FFC Frankfurt till final i Champions League


Som väntat lyckades inte Arsenal vända matchen 1-2 underläget till seger på bortaplan mot Frankfurt utan Frankfurt vann returen med 2-0. Målskyttar var Dzenifer Marozsan och Jessica Landström som kom in med knappt tio minuter kvar. Totalt 4-1 men jag tycker ändå Arsenal har stått upp bra över två matcher mot ett visserligen något skadedrabbat Frankfurt i semifinalerna. Även Sara Thunebro fick spela några minuter i slutet av matchen.

Nu väntar med allra största säkerhet Lyon (Potsdam-Lyon spelas imorgon) i finalen i München i maj. Kul för tyska publiken att det blir ett tyskt lag i final. Kanske kanske kan Frankfurt med ”hemma”-publikens hjälp störa Lyon i finalen. Troligtvis kommer då även skadeläget ha ljusnat för klubben så att man kan ställa sitt bästa eller näst intill bästa lag på plan.

Det är inte omöjligt att det kommer krävas seger för Frankfurt för att man ska få vara med i Champions League nästa år då det fortfarande i dagsläget är fyra lag som kämpar om de två Champions League-platserna i tyska ligan. Vore visserligen bra för de svenska lagen om Frankfurt inte är med eftersom de redan gjort klart med flera nya tyska landslagsspelare till nästa säsong. Men i Champions League vill vi självklart se de allra bästa lagen.